Καθημερινή η προσπάθεια στο Νοσοκομείο

 Καθημερινή η προσπάθεια στο Νοσοκομείο

Αποτελέσματα επί 16 ύποπτων περιστατικών περίμενε χθες το απόγευμα το Νοσοκομείο Καβάλας σε σχέση με περιπτώσεις ασθένειας πολιτών με πυρετό.  Τα 16 δείγματα στάλθηκαν στο εργαστήριο του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή και μετά. Το πρόσφατο Σαββατοκύριακο όσοι κρίθηκε σκόπιμο να αντιμετωπιστούν ως ύποπτο περιστατικό ήταν περισσότεροι απ’ ότι συνήθως. Χθες αντίθετα τα περιστατικά περιορίστηκαν στα συνηθισμένα, δηλαδή 3 με 4 την ημέρα. Πολλές φορές οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας εκτιμούν ότι ο ασθενής δεν συντρέχει λόγος να ελεγχθεί. Επικρατεί παρόλα αυτά η άποψη του ΕΟΔΥ (ο οποίος πάντα ενημερώνεται) κι έτσι ο ασθενής λογίζεται ως ύποπτος να έχει κορωνοϊό. Αμέσως μετά είτε νοσηλεύεται για λίγο στη μονάδα βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου, είτε αναχωρεί για το σπίτι του. Είναι σε κατ’ όικον περιορισμό μέχρι να υπάρξουν τα αποτελέσματα της ειδικής εξέτασης. Αυτά δυστυχώς αργούν επειδή ως γνωστόν στο ΑΧΕΠΑ υπάρχει πλήθος περιπτώσεων και τεστ, απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με εκπροσώπους του Νοσοκομείου έως τώρα δεν υπάρχει ασθενής αυτής της κατηγορίας προερχόμενος από το νοσηλευτικό ή ιατρικό προσωπικό.

Σημειώνουμε επίσης ότι υπήρξε συνεννόηση του σωματείου των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο με το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ώστε τα δρομολόγια από και προς το Νοσοκομείο να βολεύουν τις βάρδιες εργασίας, μετακίνηση εργαζόμενων κτλ.

*Χθες το πρωί έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης η πρώτη συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού, το οποίο δημιουργήθηκε για τα θέματα του κορωνοϊού. Θα πραγματοποιείται σχεδόν κάθε μέρα, το πρωί.

* Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης & Ασύλου, με την οποία ορίζεται από τις 21 Μαρτίου έως και τις 21 Απριλίου ο προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές φιλοξενίας, με στόχο την πρόληψη κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από τις επτά το πρωί ως τις επτά το απόγευμα δίνεται το δικαίωμα εξόδου από τις δομές σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων που διαμένουν στα ΚΥΤ, μόνο προκειμένου να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα.

Διαβάστε επίσης