• 26 Απριλίου 2024,

Κεραμωτή: Υποχωρούν τα κουνούπια, αυξάνεται ο τουρισμός

 Κεραμωτή: Υποχωρούν τα κουνούπια, αυξάνεται ο τουρισμός

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του δήμου Νέστου Γιάννης Χατζηγερακούδης έδωσε ανταπόκριση από τα γεγονότα στην Κεραμωτή κατά τις τελευταίες ημέρες και τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Η συζήτηση άρχισε με αναφορά στο πρόβλημα των κουνουπιών κι έφτασε σε ένα πρώτο απολογισμό της τουριστικής κίνησης στην Κεραμωτή μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγερακούδη και στην Κεραμωτή τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε έξαρση των κουνουπιών λόγω των βροχοπτώσεων. Ωστόσο, η κατάσταση βελτιώνεται, αφού δράσεις κατά των κουνουπιών εκδηλώνει και ο δήμος Νέστου, καθώς και η περιφέρεια ΑΜΘ.

Σχετικά με την απαγόρευση κίνησης μεγάλων φορτηγών στο λιμάνι της Κεραμωτής ο κ. Χατζηγερακούδης δήλωσε: «Προσπαθούμε να λύσουμε ένα ζήτημα τριών δεκαετιών. Το δημοτικό συμβούλιο και οι επιτροπές του δήμου Νέστου, παλαιότερα του δήμου Κεραμωτής, έλαβαν αυτά τα χρόνια πενήντα αποφάσεις. Της αποφάσεώς μας έχει προηγηθεί διαβούλευση. Ξέρουμε ότι υπάρχουν αντιδράσεις στην απαγόρευση από ναυτιλιακές εταιρείες και ιδιοκτήτες φορτηγών. Πάντως, υπάρχουν ακόμη τρία λιμάνια στην ΠΕ Καβάλας όπου μπορεί να εξυπηρετηθεί η κίνηση ώστε να μην επιβαρύνεται μόνο η Κεραμωτή».

Ο Γιάννης Χατζηγερακούδης σημείωσε ότι η εφαρμογή της απόφασης δε θα είναι άμεση. Θα θέσουμε, παρατήρησε, ένα χρονικό περιθώριο. Αν και ο ίδιος πιστεύει πως θα πρέπει άμεσα να απαγορευθεί η κίνηση των φορτηγών από την Κεραμωτή προς τη Θάσο.

 

Διαβάστε επίσης