• 24 Απριλίου 2024,

Κινέζικό πολυκατάστημα στον Αμυγδαλεώνα και άλλα νέα της αγοράς

 Κινέζικό πολυκατάστημα στον Αμυγδαλεώνα και άλλα νέα της αγοράς

Για την αγορά της Καβάλας και το Φθινοπωρινό διάστημα που διανύουμε φυσικά και υπάρχουν ειδήσεις. Οι κυριότερες έχουν σχέση με «μεγάλες» συμφωνίες κι αποφάσεις, οι οποίες ως συνήθως αφορούν λειτουργία πολυκαταστημάτων.

Ένα είναι το «Γιουσκ» που ήδη ψάχνει προσωπικό και ένα δεύτερο Κινέζικων προϊόντων. Αυτό θα λειτουργήσει μάλλον την ερχόμενη Δευτέρα σε μεγάλων διαστάσεων πρώην αποθήκη έξω από τον Αμυγδαλεώνα και δίπλα στις εγκαταστάσεις Μισσιριάν (πολύ κοντά στην εθνική οδό Καβάλας- Δράμας). Περιγράφεται ως διαφορετικό κατάστημα αφού εκτός από τα γνωστά Κινέζικα προϊόντα (ρούχα, παπούτσια κτλ) θα έχει κι άλλη ποικιλία, θα πουλά ακόμη και έπιπλα! Τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις Κινέζων υφίστανται εντός και εκτός πόλης.

Η συγκεκριμένη περιγράφεται ως σημαντικότερη λόγω των πολλών τετραγωνικών μέτρων στα οποία θα αναπτυχθεί. Ίδια πάνω κάτω επιχείρηση υπάρχει στην είσοδο του Αμυγδαλεώνα ενώ εντός πόλης τα Κινέζικα υπάρχουν στη Δημοτική Αγορά (σε πολλά τετραγωνικά) και στο ακίνητο δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο. Σημειώνουμε ότι και σε αυτά τα μαγαζιά η πελατεία δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη. Αν και πολλά πετυχαίνουν, στην κρίση που βιώνουμε υπάρχουν Κινέζικα μαγαζιά με τις συνήθεις δυσκολίες. Ρόλο φυσικά παίζει και το ενοίκιο που πληρώνουν. Είναι μεγάλο μιας και οι Κινέζοι πάντα προτιμούν τα μεγάλα καταστήματα.

Ταυτόχρονα κινήσεις προκύπτουν και απ’ άλλους. Μικρομεσαίους και μη. Το ΟΠΑΠ play στην οδό Ερυθρού Σταυρού μεγάλωσε, επεκτάθηκε σε διπλανό χώρο με τον οποίο ενώθηκε. Πρόσφατα μεταφέρθηκαν κι εγκαταστάθηκαν κι άλλες παιχνιδομηχανές. Κοντά του, στην οδό Δαγκλή (προς το λιμάνι) λειτουργεί νέο κατάστημα αλιευτικών ειδών.

Απευθύνεται στους πολλούς συμπολίτες ερασιτέχνες αλιείες. Συνεχίζεται η ανακαίνιση καταστήματος στη γωνία Αβέρωφ- Φ. Εταιρίας όπου στη θέση επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος μάλλον προκύπτει μια παρόμοια ή παρεμφερής. Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ετοιμάζεται στην Ερυθρού Σταυρού, δίπλα στα νέα γραφεία της Remax (πλησίον της παραλιακής εισόδου του Γαλαξία).

Κινητικότητα υπήρξε και υπάρχει και στην Ομόνοια. Εκεί κάποια άδεια μαγαζιά νοικιάστηκαν κι ετοιμάστηκαν, κάποια άλλα προσφέρονται προς ενοικίαση. Σε αυτό το πλαίσιο σύντομα στην Ομόνοια θα λειτουργήσει ένα ακόμη κατάστημα take away καφέ.

Ας δούμε τώρα την υπόθεση του πολυκαταστήματος «Γιουσκ». Ζητά προσωπικό κι έτσι φανερώνει την πρόθεση του να λειτουργήσει χώρο και στην Καβάλα. Που θα γίνει αυτό; Πρόσφατα σχετικά η ίδια εταιρία λειτούργησε κατάστημα στη Δράμα. Για την Καβάλα υπάρχει ένα μυστήριο για την έδρα του καταστήματος. Πιθανότερο είναι να αναζητείται χώρος για να νοικιαστεί. Ο οποίος θα πρέπει να είναι μεγάλος. Εντός ή εκτός κέντρου; Πάλι δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Ωστόσο η λειτουργία του «Γιουσκ», αν και ήδη αναζητά προσωπικό, δεν φαίνεται ότι αφορά το προσεχές διάστημα. Με λίγα λόγια ίσως υπάρξει καθυστέρηση (προετοιμασία κτλ) που δεν αποκλείεται να φθάσει ως το νέο έτος! Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιηθεί χώρος στην οδό Σάμου στο Περιγιάλι.

 

 

Διαβάστε επίσης