• 29 Μαρτίου 2024,

Λίγοι εκπαιδευτικοί στην πλατεία χθες το πρωί

 Λίγοι εκπαιδευτικοί στην πλατεία χθες το πρωί

Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για το νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών συνεχίσθηκαν και χθες. Στην Καβάλα λίγοι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη, λίγοι ήταν αυτοί που συμμετείχαν στην χθεσινή πανελλαδική απεργία.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίσθηκαν χθες τρίτη ημέρα στην σειρά και το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία μέρα με την ημέρα μειώνεται. Από το 20% μειώθηκε αρχικά στο 15% και χθες ζήτημα να απήργησε ποσοστό 10%.

Σημειώνουμε ότι αυτοί που θίγονται περισσότερο από την κυβερνητική πρωτοβουλία είναι οι 200 περίπου αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του Ν. Καβάλας ωστόσο δεν φαίνεται να πολυπιστεύουν στον αγώνα να σταματήσει η κυβερνητική πρωτοβουλία καθώς οι περισσότεροι ούτε απήργησαν ούτε ήταν στην πλατεία Καπνεργάτη!

Στην πλατεία Καπνεργάτη αντίθετα, βρέθηκαν αρκετοί δάσκαλοι που εμπλέκονται στις εκλογές του Συλλόγου τους την ερχόμενη Τρίτη. Ο τοπικός σύλλογος είχε πανώ με σχετικό με το θέμα περιεχόμενο ενώ τύπωσε και μοιράζει φει βολάν.

Στην συνάντηση στην πλατεία Καπνεργάτη χθες ήταν επίσης εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μουμτσάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει να προωθεί το συγκεκριμένο σύστημα διορισμών και κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να συζητήσει με την Ομοσπονδία και να συναποφασισθεί ο τρόπος των διορισμών.

Διαβάστε επίσης