• 19 Απριλίου 2024,

Μετά από 26 χρόνια η τελική φάση του Εφηβικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ στην Ελευθερούπολη

 Μετά από 26 χρόνια η τελική φάση του Εφηβικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ στην Ελευθερούπολη

Μια πολύ μεγάλη μπασκετική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαϊου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης. Η ΕΟΚ ανέθεσε στο Δήμο Παγγαίου την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων που πέρσι είχε γίνει στην Κρήτη με τη συμμετοχή του ΓΣΕ.

Ο Δήμος Παγγαίου με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να πάρει τη διοργάνωση σε μια χρονιά όπου έχει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής πόλης αθλητισμού.

Η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος επιστρέφει στην Ελευθερούπολη μετά από 26χρόνια. Το καλοκαίρι του 1992 ο Πανιώνιος με προπονητή τον Ηλία Ζούρο και πεντάδα τους: Μακρυδήμα, Κικίλια, Καράγκουτη, Μουμούρη, Δρελιώζη είχε κατακτήσει τον τίτλο. Στο Πανελλήνιο τότε πρωτάθλημα είχε λάμψει το άστρο του Ευθύμη Ρεντζιά που αγωνιζόταν στο Δαναό Τρικάλων ενώ επίσης και του Μασλαρινού που έπαιζε στον ΒΑΟ.

Ηταν ένα σπουδαίο πρωτάθλημα όπου σε καθημερινή βάση έδιναν το παρόν τους μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ όπως ο Βλάντο Τζούροβιτς που το 1992 ήταν προπονητής στον Αρη Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε επίσης