Μια ακόμη πετυχημένη συναυλία στα Κάστρα της Νέας Περάμου

 Μια ακόμη πετυχημένη συναυλία στα Κάστρα της Νέας Περάμου

3.000 άνθρωποι από την Καβάλα, το Παγγαίο και τους όμορους Νομούς βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη συναυλία Νταλάρα- Μαχαιρίτσα. Η διοργάνωση ήταν του Δήμου Παγγαίου, η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα Κάστρα της Νέας Περάμου. Η ζέστη και κυρίως η υγρασία χαρακτήρισαν την βραδιά αλλά οι δύο ερμηνευτές (μαζί με την όμορφη και ταλαντούχα Μιρέλα Πάχου) κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο. Παρέσυραν το κοινό σε μελωδίες και τραγούδια που έχουν την ιστορία τους στην πατρίδα μας. Και οι δύο διάλεξαν ένα πρόγραμμα με γνωστές τους επιτυχίες, γεγονός που διευκόλυνε όσους τους παρακολούθησαν τη συναυλία. Ο Γιώργος Νταλάρας ως «πρωτάρης» στα Κάστρα, δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για όσα είδε. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν εξοικειωμένος αφού στο ίδιο σημείο τραγούδησε προ διετίας. Σημειώνουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβρη ο κ. Μαχαιρίτσας τραγούδησε στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, σε Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου.

Η συναυλία έγινε παρουσία της κ. Σταυρούλας Δαδάκη, προϊστάμενης της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Οι πλαστικές καρέκλες δεν ήταν πολλές ενώ δεν τηρήθηκε η απαγόρευση του καπνίσματος εντός των Κάστρων. Η συναυλία ελέγχθηκε από την εφορία, χωρίς να διαπιστωθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Η διαδικασία της προπώλησης των εισιτηρίων είχε ανταπόκριση κι έδειξε την επιτυχία που έρχονταν. Σε Καβάλα και Νέα Πέραμο προπωλήθηκαν 1.800 –είπαν οι διοργανωτές- εισιτήρια. Η συναυλία κράτησε περίπου 3 ώρες και τέλειωσε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Ειδική αναφορά έγινε στον Μάνο Ελευθερίου και στο έργο του.

Στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου ακολουθούν δύο ακόμη συναυλίες (πρωτοβουλίες ιδιωτών). Η Νατάσα Μποφίλιου τραγουδά τη Δευτέρα στη Νικήσιανη και οι Καρράς- Ασλανίδου στις 17 Αυγούστου στο δημοτικό γήπεδο της Ελευθερούπολης (

Διαβάστε επίσης