μικρά πρωινά από τν Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τν Νίκο Γενικόπουλο

Ήρθαν έτσι τα πράγματα που τα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης επανήλθαν στην τοπική επικαιρότητα. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ούτε περιμένουμε θαύματα. Μια διαδικασία εκτόνωσης ζούμε, κάποιες αποσπασματικές κινήσεις παρακολουθούμε. Οι οποίες θα έχουν – φαίνεται- σύντομο τέλος.

Εν τω μεταξύ φωτογραφήσαμε ένα μεγάλο φορτηγό μέσα στο πεζόδρομο, μέρα – μεσημέρι. Ο πεζόδρομος (για όσους δεν κατάλαβαν) είναι της οδού Παύλου Μελά. Το μεγάλο φορτηγό κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του παρά τους πεζούς που καθώς βάδιζαν το… «ενοχλούσαν». Αφού το είδαμε κι αυτό- χωρίς καμία απολύτως συνέπεια για τον οδηγό του φορτηγού- πάμε για το επόμενο. Ζούμε για τη στιγμή που θα φωτογραφίσουμε (μέσα στους πεζόδρομους του κέντρου) νταλίκα. Μόνο αυτό δεν έγινε ως τώρα. Αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή θα την αποκτήσουμε την εμπειρία! Κατά τα άλλα υποτίθεται ότι: α) Για την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων στους πεζόδρομους υπάρχει συγκεκριμένο και δεσμευτικό ωράριο β) την τήρηση των νόμων στους πεζόδρομους παρακολουθεί η Δημοτική Αστυνομία.

 


 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε χθες τις δύο πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (με τη νέα του σύνθεση). Εγκρίθηκε η εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής και μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Οι δύο αποφάσεις που εγκρίθηκαν χθες 19 Σεπτέμβρη πάρθηκαν στη συνεδρίαση της 1ης Σεπτέμβρη. Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε ήδη δύο φορές. Η Ποιότητας Ζωής όχι ακόμη.

 

Χθες το πρωί η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ανάρτησε στη Διαύγεια (του Δήμου Καβάλας) τις αποφάσεις για τα 5 διοικητικά συμβούλια, επιχειρήσεων και νομικών προσώπων. Οι ίδιες αποφάσεις στάλθηκαν προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη. Νεότερα προς τις αρχές του μήνα.

 

Λειτούργησαν πρώτη φορά το βράδυ της Τετάρτης τα εξωτερικά φώτα στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης. Άναψαν δύο παλιές λάμπες, οι οποίες νωρίτερα συντηρήθηκαν, αλλά και ο επί του πεζοδρομίου φωτισμός. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μάλλον «φτωχό». Εκλαμβάνουμε το γεγονός ως ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση του έργου. Που η Καβάλα περιμένει χρόνια τώρα.

 

Αύριο ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας πραγματοποιεί σημαντική εκδήλωση για τον εμβολιασμό. Σήμερα, προκειμένου η εκδήλωση να προβληθεί, θα δοθεί συνέντευξη τύπου. Αυτή θα γίνει παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη, στο γραφείο του στο Διοικητήριο.

 

Πρώτη επίσκεψη στα γραφεία της Δημωφέλεια έκανε χθες ο νέος πρόεδρος μαζί με τον νέο αντιπρόεδρο. Συζήτησαν κυρίως με τον Στράτο Μαρουλά. Μπήκαν σε διαδικασία ενημέρωσης. Η οποία δεν θα είναι βιαστική. Άλλωστε τα θέματα είναι πολλά.

 

Χθες το απόγευμα η Αναστασία Ιωσηφίδου αποχαιρέτισε τους πάντες και τα πάντα στη Δημωφέλεια. Η διαδικασία επεφύλαξε και μια έκπληξη. Μας ανακοίνωσε ότι ο χώρος που προορίζεται για ξενοδοχείο 5 αστέρων (έκταση στο Εσκί Καπού) βεβαιώθηκε με έγγραφο του Δασαρχείου ότι δεν είναι έκταση αναδασωτέα. Η εξέλιξη φυσικά και δικαιώνει το συγκεκριμένο σχέδιο της πρώην προέδρου. Άρα δικαιολογημένη η ικανοποίηση της.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου είναι σίγουροι για την παρουσία τους στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου σε μία εβδομάδα από σήμερα. Πιθανή είναι η παρουσία του κ. Νίκου Παπαθανάση, υφυπουργού Ανάπτυξης. Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, τα εγκαίνια της έκθεσης φέτος θα γίνουν λίγο πιο αργά απ’ ότι συνήθως. Στις 20.30 και όχι στις 20.00. Βασικός στόχος του Επιμελητηρίου ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης να τα κάνει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Όμως την ίδια μέρα ο Υπουργός έχει προγραμματίσει ταξίδι στο εξωτερικό.

 

Δύο ακόμη παρουσίες τοπικών «αρχόντων» σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, στον αγιασμό του συλλόγου των κατοίκων των Ποταμουδίων. Με μικρή καθυστέρηση προσήλθαν στο γεγονός ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξης Πολίτης.

 

Για τον γνωστό λόγο- έλλειψη προσωπικού- υπήρξε χθες τροποποίηση ορισμένων δρομολογίων απορριμματοφόρων. Δεν έγινε αποκομιδή σε δημοτικές κοινότητες αλλά και σε τμήμα της συνοικίας του Τιμίου Σταυρού. Η υπηρεσία ζητά την κατανόηση των πολιτών. Οι πολίτες απορούν και διαμαρτύρονται.

 

Ο Σύλλογος των Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραχωνίου Θάσου για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει bazaar, του οποίου τα έσοδα προσφέρθηκαν στον Σύλλογο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας . Το Δ.Σ του Συλλόγου τους ευχαριστεί από καρδίας και τους υπόσχεται ότι και το τελευταίο εκατοστό των κατατεθέντων χρημάτων θα κατευθυνθεί υπέρ των καρκινοπαθών και σε δράσεις πρόληψής κατά του καρκίνου.

 

Την Δευτέρα 23/09 και ώρα 15:00 θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Καβάλας. Καλό είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ & Β’ τάξης να παραβρεθούν στον Αγιασμό και να ενημερωθούν για την εγγραφή τους στη σχολή.

 

Με ανάρτηση του ο Δημοσθένης Τουλκίδης σχολιάζει θετικά την υποψηφιότητα Απόστολου Παυλίδη για πρόεδρος στο ΤΕΕ ΑΜ: «Δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο ελπιδοφόρα υποψηφιότητα για το ΤΕΕ-ΑΜ! Ο Απόστολος Παυλίδης έχει αποδείξει σε κάθε του πόστο, την μεθοδικότητα και την εργατικότητα του! Στα όσα χρόνια τον γνωρίζω -και είναι αρκετά…- δε θυμάμαι πότε να ασχολήθηκε με κάτι και να μην έδωσε το 100% των δυνάμεων του.  Τόσο η συσπείρωση των νέων μηχανικών όσο και η στήριξη των παλαιοτέρων, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.  Δικαιολογημένη και η ξεκάθαρη στήριξη από τον πρόεδρο του ΤΕΕ.  Πιστεύω πως ένα πρωτόγνωρο ρεύμα ανανέωσης και αισιοδοξίας δημιουργείται στο χώρο των μηχανικών».

 

Νωρίτερα χθες ο Απόστολος Παυλίδης έκανε επίσημη ανάρτηση- ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, την οποία συνόδευσε με δύο φωτογραφίες του από την πρόσφατη συνάντηση του με τον πρόεδρο της κεντρικής διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

 

Πολύ καλά έκανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Τάσος Καρασαββόγλου, έδρασε κατάλληλα για τον εμβολιασμό των παιδιών στην δομή προσφύγων στο Ασημακοπούλου. Σχετικά τον συγχαίρει και ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Θόδωρος Μπόνος: « Επιτέλους και λίγη ανθρωπιά! Συγχαρητήρια στο νοσοκομείο Καβάλας και σε όλους όσους συνέβαλαν σ´ αυτήν την πράξη μεγαλοψυχίας».

 

Η ενέργεια αυτή δεν έχει σχέση με το ενδεχόμενο αύξησης των προσφύγων. Ήταν μια απαραίτητη ενέργεια για τα παιδιά που είναι στη δομή εδώ και πάρα πολύ καιρό. Κι όπως μάθαμε από το δελτίο τύπου, είναι αρκετά και όχι εμβολιασμένα.

Διαβάστε επίσης