μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Το 2007 βρέθηκε στην Καβάλα για να μιλήσει σε εκδήλωση που έγινε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ο διακεκριμένος νομικός Αντώνης Βγόντζας. Είχε συνδεθεί με την πόλη καθώς είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Λευτέρη Αθανασιάδη σε υποθέσεις του, οι οποίες εκκρεμούσαν στη δικαιοσύνη. Ο Βγόντζας βοήθησε τότε για την αθώωση του πρώην δημάρχου. Στη φωτογραφία στο πάνελ εκείνης της εκδήλωσης. Μαζί του ο Μάκης Κεβρεκάκης και ο Κοσμάς Χαρπαντίδης.

Πριν λίγες ημέρες ο Αντώνης Βγόντζας πέθανε. Ήταν 73 ετών. Διετέλεσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου.

 


 

Πρωταπριλιά χθες και τα ψέματα ένα σωρό. Τα περισσότερα που αλλού; Στο facebook. Ξαφνικά στο facebook οι υποψήφιοι των τοπικών εκλογών αυξήθηκαν σε βαθμό τεράστιο. Όποιος ήθελε να γράψει ένα ψέμα προτιμούσε το συγκεκριμένο. Άρα έχουμε- εκτός τόσων άλλων- και τους υποψήφιους της Πρωταπριλιάς. Η οποία ευτυχώς πέρασε. Κάπως έτσι ξαναγυρίζουμε στους πιο συνηθισμένους υποψήφιους, όλων των ημερών.

 

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μουρτασάγας ακολούθησαν τον ΑΟΚ στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο Καλαμπάκι της Δράμας. Αρχικά στεναχωρήθηκαν, στη συνέχεια χάρηκαν για τη νίκη της ομάδας τους. Με την ευκαιρία συζήτησαν μεταξύ τους. Θέματα του ΟΑΕΔ.

 

Δεν ξεκαθάρισε χθες το αν εκλέγεται ή όχι στη νέα Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής ο συμπολίτης δικηγόρος Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. Ενώ έλαβε καλή σειρά και εκλόγιμη, «κινδύνευε» από τη ποσόστωση των γυναικών.  Το οριστικό θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα θα το γνωρίζουμε σήμερα. Ο κ. Μαμτσαδέλης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος από το Ν. Καβάλας.

 

Μέχρι τώρα μέλος της (προηγούμενης) Κεντρικής Επιτροπής ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Τσαλδαρίδης. Πλην όμως στη προχθεσινή ψηφοφορία δεν έβαλε υποψηφιότητα. Ούτε παρίστατο στο συνέδριο. Ας πούμε ότι με αυτόν τον τρόπο «χαλαρώνει» τους δεσμούς του με το Κίνημα Αλλαγής. Στο οποίο φυσικά και παραμένει ενταγμένος.

 

Στην πρόσφατη συνέντευξη του στην Πρωινή ο Παράσχος Αγανικόλας ρωτήθηκε και για τα λειτουργούντα ιχθυοπωλεία στην πόλη. Τα υπολογίζει περισσότερα από 30 ενώ όπως σημειώνει «… υπάρχουν κι άλλα που ετοιμάζονται να ανοίξουν». Στο μεταξύ το υπόγειο της Δ. Αγοράς έχει αδειάσει. Κατά τον Παράσχο Αγανικόλα ο αριθμός των ιχθυοπωλείων στην Καβάλα σήμερα είναι ρεκόρ. Ποτέ η Καβάλα δεν είχε τόσα πολλά, είπε.

 

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια αυτές τις ημέρες ώστε η όχληση από τις ασφαλτοστρώσεις στην πόλη να είναι η μικρότερη δυνατή. Η εταιρία Βουγιουκλή ΑΕ έκανε ασφαλτόστρωση ακόμη και τη νύχτα, με αποτέλεσμα να εμπνεύσει διερχόμενους πολίτες. Κυκλοφορούν ωραίες σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

 

Χθες δημοτικοί υπάλληλοι έκοβαν χόρτα στον δρόμο μετά το παλιό Νοσοκομείο. Απαραίτητη η συγκεκριμένη εργασία, πρώτη φορά αρχίζει τόσο νωρίς. Φυσικά και υπάρχει προεκλογικό κίνητρο, ωστόσο τα χόρτα που πρέπει να κοπούν κόβονται. Κι είναι πολλά ακόμη που περιμένουν τη σειρά τους.

 

Όσο προβληματική κι αν είναι η διαδικασία, όσο κι αν ταλαιπωρεί η γραφειοκρατία δεν θα έπρεπε να λειτουργήσει φέτος το Καλοκαίρι το κλιμάκιο εθελοντών πυροσβεστών στο Κρυονέρι; Ο κ. Τζατζάρης δεν είναι σίγουρος. Μνημονεύει κι άλλα ζητήματα που ανέκυψαν. Για την ίδρυση και λειτουργία του συγκεκριμένου πυροσβεστικού κλιμακίου εθελοντών υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν προσπάθεια από την εποχή που δήμαρχος ήταν ο Κωστής Σιμιτσής!

 

 

 

 

====================================================================================

 

Οι εκδηλώσεις που εγκρίθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας (ΝΟΚ) συνδιοργανώνουν την 10η Ημερίδα Προαγωνιστικών κατηγοριών «Καβάλα Junior 2019» υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό Δημοτικό κολυμβητήριο Καβάλας στις 06 και 07 Απριλίου 2019.Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν  περίπου 600 αθλητές Προαγωνιστικών κατηγοριών ηλικίας 9 έως και 12 ετών και 500 συνοδοί από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας και της Βουλγαρίας οι οποίοι φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία της πόλης μας για τουλάχιστον δύο μέρες. Το κόστος της παραπάνω αθλητικής διοργάνωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  3.717,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών Καβάλας, συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχή  χρονιά τον Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών. Η δράση αυτή είναι μια συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Καβάλας και τους συντονιστές Φυσικών Επιστημών, απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Στο διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στο 1ο Λύκειο Καβάλας, συμμετέχουν 8 ομάδες τεσσάρων μαθητών.Το κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  1.033,4 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ .

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας συνδιοργανώνουν στις 3 Απριλίου 2019 ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο LUCY με θέμα την ενδυνάμωση των γυναικών και την ενθάρρυνσή τους για συμμετοχή σε θέσεις ηγεσίας. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Φωτεινή Δημίου (Life& Business Coach) ενώ θα συμμετέχουν ως εισηγήτριες γυναίκες της τοπικής κοινωνίας που έχουν διαπρέψει σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους και θα αναφερθούν στις προσωπικές πρακτικές όπως τις διαχειρίστηκαν. Το κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.275,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ .

*Ο Δήμος Καβάλας τιμά τη μνήμη και την προσφορά στον τοπικό αθλητισμό του παλαίμαχου αθλητή Τάκης (Δημήτρης) Χατζηγρηγορίου με το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένος ο κλασσικός αθλητισμός στην Καβάλα. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να δοθεί το όνομά του καταξιωμένου αθλητή στον ανώνυμο δρόμο όπισθεν του Βερούλειου Σταδίου. Η εκδήλωση ονοματοδοσίας του δρόμου θα γίνει στις 12 Απριλίου 2019 παρουσία μελών της οικογένειάς του αείμνηστου δρομέα. Μάλιστα η οικογένειά τους θα διαθέσει κι ένα χρηματικό ποσό για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Καβάλας σε αθλητικές υποδομές. Το κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 827,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και το 6ο Λύκειο Καβάλας θα υποδεχθούν μια ομάδα είκοσι καθηγητών  από την Τουρκία, την Πορτογαλία, το Σάββατο 6/4/2019. Την Ιταλία και την Ελλάδα στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικών δράσεων. Κατά την παρουσία τους στην πόλη οι ξένοι καθηγητές θα επισκεφθούν το δημαρχείο και θα ενημερωθούν για την ιστορία της πόλης και τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούνται σε συνεργασία με τη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το κόστος της παραπάνω δράσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.327,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και το Σωματείο ΠΑΟΚ Καβάλας θα πραγματοποιήσει στις 21 Απριλίου στο προπονητικό του κέντρο στο γήπεδο Κωτσάλου το επίσημο τουρνουά των ακαδημιών όπου θα συμμετάσχουν συνολικά 540 παιδιά προερχόμενα από τέσσερεις ομάδας εκτός Καβάλας και έντεκα καβαλιώτικες ομάδες ηλικίας από 7 έως 12 ετών. Το κόστος της παραπάνω αθλητικής διοργάνωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  607,5 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και  η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας με αφορμή τoν εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου διοργανώνουν εκδήλωση την Τρίτη 2 Απριλίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»  όπου τα παιδιά θα έχουν έναν ξεχωριστό ρόλο. Ως μικροί «Ονειροκουβαλητές σε δράση», θέλουν να συστηθούν τα παιδιά στο κοινό της πόλης  και να παρουσιάσουν με τρόπο συναρπαστικό το έργο τους. Καλεσμένη στην εκδήλωση τους  είναι η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Τασούλα Τσιλιμένη, με το έργο της οποίας ασχολήθηκαν σε πολλές από τις συναντήσεις τους που πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Το κόστος της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  539,34€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του τελικού του Final-Four των Πανελληνίων Αγώνων Καλαθοσφαίρισης Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου, μετά από σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που την αναθέτει στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Η παραπάνω διοργάνωση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη μας, καθώς οι 8 καλύτερες σχολικές ομάδες καλαθοσφαίρισης λυκείων, αγοριών και κοριτσιών από την Ελλάδα και την Κύπρο θα φιλοξενηθούν στην Καβάλα από τις 4 ως τις 5 Απριλίου 2019 στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Το κόστος της παραπάνω αθλητικής διοργάνωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  3.145,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης