• 19 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας έδωσε υπόσχεση στο Αστικό ΚΤΕΛ. Άμεσα (σήμερα- αύριο) θα επανέλθουν τα κολονάκια στην αρχή της οδού Ομονοίας, μπροστά από τα παλιά δικαστήρια. Αυτά δεν επιτρέπουν τις σταθμεύσεις στην στροφή, διευκολύνουν έτσι την κίνηση των λεωφορείων που κατεβαίνουν από την οδό Γαλλικής Δημοκρατίας. Ειδικότερα θα μπουν δύο κολονάκια στο σημείο που δείχνει η φωτογραφία. Το ένα το ξήλωσε απρόσεκτος οδηγός ενώ το δεύτερο το έργο των οπτικών ινών.

*Από την προηγούμενη εβδομάδα το Αστικό ΚΤΕΛ εξυπηρετεί τους επιβάτες που κινούνται στις παραλίες της Καλαμίτσας και του Μπάτη. Τα δρομολόγια εκτελούνται ανάλογα με την επιβατική κίνηση και τις καιρικές συνθήκες. Με συχνότητα από 15 λεπτά έως 1 ώρα.

 

Συμπολίτης μας έστειλε φωτογραφίες, πολλές φωτογραφίες, που δείχνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη διασταύρωση των οδών Πάργας με 7ης Μεραρχίας. Όσοι παρκάρουν στην 7ης Μεραρχίας εμποδίζουν αυτούς που βγαίνουν από την Πάργας κι έχουν κατεύθυνση τον κόμβο Φαλήρου. Είναι απαραίτητο στο σημείο να μπουν κολονάκια.

 


 

Σε λίγες εβδομάδες ή σε λίγους μήνες θα δοθεί προς χρήση και επίσημα το κτίριο της Δημοτικής Καπναποθήκης. Το έργο (όποιο κι αν είναι αυτό) τελειώνει. Οι δύο πρόσφατες εκδηλώσεις στον 4ο όροφο απέδειξαν ότι τελειώνει το έργο αλλά υπάρχουν προβλήματα. Βασικά προβλήματα. Ένα από τα οποία είναι η λειτουργία του κλιματισμού.

 

Θα περιμέναμε οι τόσο καινούργιες αίθουσες να κλιματίζονται. Στην εκδήλωση του κ. Λαζαρίδη υπήρχε … καύσωνας! Σε σημείο να φεύγει ο κόσμος.  Προχθές – εκδήλωση για τη Νυρεμβέργη- ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε καθόλου. Αν είναι το έργο να παραδοθεί κουσουρλίδικο, τότε ας το αφήσουμε καλύτερα… Καινούργιο έργο σημαίνει ότι όλα λειτουργούν τέλεια.

 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης που έκανε την Τετάρτη το απόγευμα του ΚΚΕ Καβάλας, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκαν οι 6 υποψήφιοι βουλευτές του Νομού, πληροφορηθήκαμε ότι άρχισαν οι προετοιμασίες της ΚΝΕ για το φεστιβάλ της. Στην Καβάλα το φεστιβάλ θα γίνει αρχές Σεπτέμβρη. Τόπος το Πάρκο Φαλήρου. Θα περιλαμβάνει συναυλία με τον γνωστό τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη.

 

Από τις πρόσφατες δηλώσεις της αντιδημάρχου Ευαγγελίας Δρακονάκη καταλάβαμε ότι η αμφιδρόμηση της οδού μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο (δίπλα στην πεσμένη γέφυρα) δεν είναι σίγουρη για το Καλοκαίρι. Η απόφαση που έλαβε τέλος Απρίλη το Δημοτικό Συμβούλιο «παλεύει» ώστε να έχει τις απαραίτητες εγκρίσεις. Αμέσως μετά θα αρχίσει το έργο του ΔΕΔΔΗΕ. Κι όταν τελειώσει ο ΔΕΔΔΗΕ (που θα απομακρύνει στύλους και καλώδια) τότε θα αρχίσει το δημοτικό έργο. Ζήσε Μάη μου…

 

Κι επειδή την πεσμένη γέφυρα την ξέχασαν άπαντες (περισσότερο οι νικητές και οι ηττημένοι των πρόσφατων δημοτικών εκλογών), ας επανέλθουμε στο θέμα. Έγγραφα όσων ελέγχων έγιναν ήδη καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Αυτή πρέπει να γκρεμιστεί όλη. Κι έτσι στη θέση της –αργά ή γρήγορα- θα πρέπει να μελετηθεί η κατασκευή νέας γέφυρας. Πότε θα γίνει αυτό; Όπως πάμε, τη μεθεπόμενη δεκαετία!

 

Το Κίνημα Αλλαγής Καβάλας ζήτησε από τον ΟΛΚ άδεια για να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει προεκλογικό περίπτερο στην παραλία. Εκεί που ήταν το περίπτερο του Μάκη Παπαδόπουλου. Εκ του ΚΙΝΑΛ ισχυρίζονται ότι ο ΟΛΚ ζήτησε (για την κατασκευή που θα έκαναν) ακόμη και έκθεση μηχανικού. «Εμείς σκοπεύαμε να βάλουμε μια ομπρέλα μόνο» λένε στο ΚΙΝΑΛ. Εγκατέλειψαν την ιδέα λόγω γραφειοκρατίας. Θα λειτουργήσουν ένα μόνο περίπτερο, στην κεντρική πλατεία.

 

Από χθες ο Μακάριος Λαζαρίδης διαφημίζει στο ίντερνετ την προεκλογική του εκδήλωση που θα γίνει τη Δευτέρα στη Χρυσούπολη. Ο κ. Λαζαρίδης θα μιλήσει το απόγευμα της Δευτέρας (19.30) στην όμορφη και κατάλληλη για την περίπτωση αίθουσα του δημοτικού θεάτρου. Τη Δευτέρα το μεσημέρι δίνει συνέντευξη τύπου (στη Δ. Βιβλιοθήκη) ο Γιώργος Καλαντζής.

 

Η Βάσω Παπουτσή Μήττα στη χθεσινή συνέντευξη τύπου της αρκέστηκε στα βασικά, είπε όσα έπρεπε να πει ως υποψήφια βουλευτής της ΝΔ. Απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά των ημερών… Κι όταν της έγιναν «δύσκολες» ερωτήσεις, απάντησε με ειλικρίνεια.

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος- λένε όσοι ξέρουν- και λίγα είπε στη συνέντευξη τύπου του για τον Μακάριο Λαζαρίδη. Ο κ. Παναγιωτόπουλος εμφανίζεται (ακόμη και σήμερα) ιδιαίτερα θυμωμένος με την ανάρτηση του κ. Λαζαρίδη. Τόσο θυμωμένο τον Νίκο Παναγιωτόπουλο τον βλέπουμε και τον ακούμε σπάνια.

 

Στον ίδιο προεκλογικό καυγά αναμίχθηκε ως μη όφειλε ο Μπάμπης Δράκος. Κακώς. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και της κάθε ΝΟΔΕ έχει χρέος να ενώνει αυτούς που αν και στο ίδιο κόμμα διαφωνούν μεταξύ τους. Ο πρόεδρος της κάθε ΝΟΔΕ σκεπτόμενος διαφορετικά μεσολαβεί ώστε άπαντες να επικεντρωθούν στον σωστό τους στόχο. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Δράκος δεν κρύβει την… αγάπη του προς τον Μακάριο. Είναι η ίδια ακριβώς… αγάπη που έδειξε πρόσφατα στον Χρήστο Μέτιο!

 

Από τις 25 Ιουνίου θα βρίσκεται στη Ρόδο η ποδοσφαιρική ομάδα του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας. Θα λάβει μέρος στην τελική φάση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος δικηγορικών συλλόγων. Αυτό έχει να γίνει πολλά χρόνια. Η επιτυχία της ομάδας στηρίζεται (εκτός από τους νέους στην ηλικία δικηγόρους) σε έναν καλό τερματοφύλακα (εφοριακό) και σε έναν γκολτζή επιθετικό (μόνιμο αξιωματικό του Στρατού). Έχουν κι οι δικηγόροι τις (νόμιμες) βοήθειες τους.

 

Ρωτήθηκε χθες ο Ηλίας Καλανταρίδης για τις συνεργασίες του «Κλεισθένη», αυτές που θα πρέπει να γίνουν πράξη από την 1η του Σεπτέμβρη. Ευγενικά και συγκεκριμένα δήλωσε την απαισιοδοξία του. Μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά «… πολύ δύσκολα βλέπω να βγαίνει άκρη».

 

Χαρούμενος ο Δημήτρης Πογαρίδης επειδή οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες του φετινού φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Η διοργάνωση θα είναι επετειακή αφού φέτος ο θεσμός συμπληρώνει 10 χρόνια. Το φεστιβάλ θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο, 28 Σεπτέμβρη με 5 Οκτώβρη. Να υποθέσουμε ότι τις ίδιες μέρες θα γίνει η KavalaExpo;

 

«Για το διάστημα που θα είστε δήμαρχος σας απαλλάσσουμε από τις ευθύνες σας στην ομάδα πυρασφάλειας του συλλόγου» είπε ο Φώτης Λαζαρίδης στον Θόδωρο Μουριάδη. Ο κ. Μουριάδης ως κάτοικος της Παναγίας και μέλος του συλλόγου «Το Κάστρο» μετείχε στην εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας. Από την 1η Σεπτέμβρη δεν θα είναι ενεργός λόγω δημαρχιακών καθηκόντων. Όλα αυτά έγιναν προχθές, στην εκδήλωση της Παλιάς Μουσικής.

 

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας, 29 Μάη, αποφασίστηκε να στηριχθεί εκ νέου το σωματείο των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Καβάλας. Εξ αυτού του λόγου θα υπάρξει επιχορήγηση ποσού 500 ευρώ. Το ποσό αφορά δραστηριότητες του σωματείου.

 

Από χθες το απόγευμα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομίας στον κεντρικό δρόμο του Παληού. Γίνονται έλεγχοι ενώ δεν αποκλείεται να μετριέται και η ταχύτητα των οχημάτων (ραντάρ). Σωστή αντίδραση με την προϋπόθεση να έχει διάρκεια. Τη Δευτέρα το απόγευμα οι κάτοικοι του οικισμού κάνουν διαμαρτυρία αφού στο δρόμο αυξήθηκαν πολύ τα τροχαία ατυχήματα.

 

Σε συνέχεια όλων αυτών διαβάζουμε την ανάρτηση του κ. Δημήτρη Χατζηχρήστου. Αναφέρεται στον ίδιο δρόμο, σε άλλο όμως σημείο του: «Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι του Παληού, διαμαρτυρόμενοι για την επικινδυνότητα του κεντρικού δρόμου που διέρχεται τον οικισμό, και καλά κάνουν. Συγκεκριμένα για την οδό Μελίνας Μερκούρη και προχωρούν σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό της, την Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 20:00. Η συνέχεια αυτής της οδού, είναι η οδός Μακεδονίας, στο νέο οικισμό της Νέας Ηρακλείτσας, αφού ουσιαστικά μιλάμε για τον ίδιο δρόμο, τμήμα της επαρχιακής οδού Καβάλας – Νέας Περάμου. Αν αναλογιστούμε ότι οι συνθήκες στο τμήμα της Νέας Ηρακλείτσας, είναι πολύ χειρότερες από αυτές του Παληού (εκεί τουλάχιστον, έχει πεζοδρόμια και κάγκελα) μήπως ήρθε η ώρα για μια ταυτόχρονη διαμαρτυρία κι ένα συμβολικό αποκλεισμό π.χ. στο ύψος του Βουρνέλη ή του LIDL;».

 

Η Αλεξάνδρα Τσανάκα απουσιάζει από το ψηφοδέλτιο Καβάλας της ΛΑΕ. Δυσάρεστη έκπληξη κι εξέλιξη. Η κ. Τσανάκα γενικά δείχνει να έχει αποσυρθεί από τα κοινά. Διαβλέπουμε μια γενικότερη απογοήτευση της και μια «στροφή» της προς τα του οίκου της. Για τον δημόσιο διάλογο και τα ζητήματα της πόλης και του Νομού το νέο δεν είναι καλό.

 

Τέσσερις συνολικά θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜεΡΑ 25 στο Νομό Καβάλας. Πρώτος ανακοινώθηκε ο κ. Νάνος. Οι υπόλοιποι τρεις είναι οι Κριθαρίδη Τατιάνα. Μακαρίου Μιχάλης, Παπαδοπούλου Παρθένα. Καλή τους επιτυχία.

Διαβάστε επίσης