• 18 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ξαφνικά χθες το πρωί το κέντρο της πόλης γέμισε νταλίκες ! Οι περισσότερες τούρκικες. Φαίνεται να είχαν αφετηρία (ή προορισμό) το κεντρικό λιμάνι, τις υπηρεσίες του Τελωνείου. Τρεις – η μία πίσω από την άλλη- έφυγαν από το Τελωνείο για τον τελικό τους προορισμό. Διέσχισαν την Ερυθρού Σταυρού, στην οποία όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν κυκλοφοριακό πρόβλημα. Κυρίως επειδή η μία κινούνταν ακριβώς πίσω από την άλλη. Ρόλο έπαιξε ότι την ίδια ώρα, στον ίδιο δρόμο, είχε σταματήσει για να εξυπηρετήσει επισκέπτες της Καβάλας τουριστικό λεωφορείο από τη Βουλγαρία. Το οποίο αντί να επωφεληθεί της εσοχής στα δεξιά του οδοστρώματος, προτίμησε να σταματήσει επί της οδού ώστε να κλείσει την μια λωρίδα ανόδου προς το Φάληρο.

Σα να μην έφθανε το συγκεκριμένο περιστατικό, αργότερα χθες, ένα άλλο φορτηγό (επίσης από την Τουρκία) επέλεξε να κινηθεί στην οδό Βενιζέλου για να φθάσει στο κεντρικό λιμάνι και στο Τελωνείο!

Αποδεικνύεται ότι ειδικά τους Τούρκους οδηγούς των φορτηγών κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για την αναστάτωση που προκαλούν όταν κινούνται παρέα (το ένα όχημα πίσω από το άλλο), όταν ακολουθούν λάθος διαδρομή για να μπουν ή να βγουν από το κεντρικό λιμάνι. Όλα αυτά επιδεινώνονται όταν στο κέντρο της πόλης δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση. Τη νύφη την πληρώνουν όλοι οι άλλοι οδηγοί. Μικρών και μεγάλων οχημάτων.

 


 

Μια παρέα καλών φίλων του Νίκου Παναγιωτόπουλου αποφάσισε να παραστεί στα χθεσινά γεγονότα των Αθηνών.  Ο Γιάννης Παναγιωτίδης, ο Θανάσης Φιλόσογλου και ο Σταμάτης Τσάμαρης ξεκίνησαν το πρωί από την Καβάλα. Δεν ήταν στην ορκωμοσία. Εκεί ο κ. Παναγιωτόπουλος παρέστη μόνο με τη σύζυγο του Νατάσα.

 

Η παρέα ήταν στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο, δίνοντας στην εκδήλωση ένα «άρωμα» Καβάλας. Εκεί ήταν επίσης και συνεργάτες του κ. Παναγιωτόπουλου. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η σχετική φωτογραφία, όλων των Καβαλιωτών του γεγονότος.

 

Ανάρτηση συγχαρητηρίων στο ζεύγος Παναγιωτόπουλου έκανε χθες η Ντόρα Καλαντζή: «Στείλαμε το ωραιότερο ζευγάρι! Μακεδόνες με τα όλα τους! Συγχαρητήρια Νίκο! Συγχαρητήρια Νατάσα! Να σταθείς δίπλα του… με δύναμη, κατανόηση και σοφία…Ευχές αγάπης για καλή επιτυχία». Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία του Νίκου και της Νατάσας ενώ βαδίζουν στο Προεδρικό μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

 

Όλα αυτά (αλλά και αρκετά ακόμη παρόμοια) είναι τα καλά νέα της τοπικής ΝΔ. Τα οποία «αγγίζουν» αρκετά την τοπική κοινωνία αφού ξεπερνούν τα στενά κομματικά πλαίσια. Δυστυχώς υπάρχουν κι άλλα νέα, τα οποία δεν είναι καθόλου καλά. Αρκεί να μεταφέρουμε την ανάρτηση του Παντελή Ηλιάδη, στενού φίλου του Μακάριου Λαζαρίδη.

 

Ο κ. Ηλιάδης συνεχίζει στους ρυθμούς καταγγελίας του νέου βουλευτή, γράφει και αφήνει σοβαρά υπονοούμενα. Άγνωστο είναι ποιους ακριβώς φωτογραφίζει: «Τόσο κυνηγητό και τόση συκοφαντία από τα στελέχη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και από συμμορίες του χιλιάρικου, οι 10. 900 σταυροί είναι επίτευγμα! Συγχαρητήρια ΜΑΚΑΡΙΕ ΛΑΖΑΡΙΔΗ. Η κοινωνία της Καβαλας τους ξέρασε! Η αποτελεσματικότητα σου και η πολιτική σου σκέψη και άποψη, εκφράζει τους Καβαλιώτες που σε στήριξαν. Ανέβασες πολύ ψηλά τον πήχη . Καλή επιτυχία φίλε».

 

Ο κ. Δράκος απορρίπτει την κριτική που του κάνει ο κ. Λαζαρίδης κι αντεπιτίθεται. Σχετικές του δηλώσεις υπάρχουν σε άλλη σελίδα της σημερινής Πρωινής. Καταλαβαίνουμε ότι με την τοπική ΝΔ δεν θα πλήξουμε. Κι αν μας ρωτάτε, προτιμούμε τα ευχάριστα αν και γνωρίζουμε ότι ήταν – είναι – θα είναι τα λιγότερα.

 

Προχθές ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ απέκτησε κι άλλη ιδιότητα. Του τοπικού συμβούλου Λυδίας. Μεσολάβησε μία παραίτηση (εν ενεργεία συμβούλου) και μία άρνηση (του πρώτου αναπληρωματικού). Αυτές οι εξελίξεις υποχρέωσαν τη Δήμαρχο να απευθυνθεί στο συνεργάτη της, ο οποίος ορκίστηκε τοπικός σύμβουλος Λυδίας. Εκεί ήταν υποψήφιος το αξέχαστο 2014. Ο κ. Δράκος τον Σεπτέμβρη θα αναλάβει νέος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

 

Ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος σύλλογος εθελοντών της Καβάλας είναι ο σύλλογος Πνοή. Όσοι παρακολουθούν γνωρίζουν για την υπευθυνότητα και σοβαρότητα των εκπροσώπων του. Ειδικά όταν υπάρχουν εκδηλώσεις, μέσω των οποίων ενισχύεται οικονομικά.

 

Για την αποφυγή κάθε παρεξήγησης ο σύλλογος Πνοή ξεκαθαρίζει τις σχέσεις του με τους ιδιώτες, τους οποίους γνωρίζει να ευχαριστεί όταν τον βοηθούν. Κι ας προβάλλονται ταυτόχρονα. Όλα αυτά είναι απαραίτητο να τα έχουμε στο μυαλό μας τώρα, τώρα που τα περί εθελοντισμού μπερδεύονται και μας μπερδεύουν.

 

Απ’ όσο γνωρίζουμε, κανείς παράγοντας της Πνοής δεν έχει ιδιωτική εταιρία πραγματοποίησης εκδηλώσεων. Κανείς ποτέ δεν σκέφθηκε κάτι τέτοιο. Στην Πνοή ξέρουν να λαμβάνουν κατάλληλες αποστάσεις από κάθε τι που δημιουργεί σύγχηση. Για αυτό και η Πνοή είναι αναγνωρισμένη απ’ όλους ως μια πραγματική εθελοντική δράση- προσπάθεια- ομάδα και σύλλογος.

 

Πολλούς μήνες τώρα είναι παρατημένο δίπλα στο γήπεδο Κωτσάλου ένα μαύρο επιβατικό αυτοκίνητο. Δεν έχει πινακίδες άρα είναι προς απόσυρση. Ουδείς δημοτικός υπάλληλος το είδε, ουδείς ενημέρωσε τη Δημοτική Αστυνομία προκειμένου αυτή να κινήσει τη σχετική διαδικασία. Το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο με τέτοιο τρόπο που καταλαμβάνει χώρο χρήσιμο για το παρκάρισμα όταν στο γήπεδο υπάρχει ματς ή προπόνηση.

 

Από χθες το πρωί το προσωπικό των ναυαγοσωστών του Δήμου Καβάλας διαθέτει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία, απαραίτητες στο έργο του, σωστικές λέμβους. Δύο υπάρχουν στο Παληό, μία στη Ραψάνη. Μία θα προστεθεί στο Περιγιάλι κι μία μεγαλύτερη θα περιπολεί σε όλες τις ακτές της περιοχής. Οι σωστικές λέμβοι, οι πιο πολλές, είναι ολοκαίνουργιες.

 

Να σημειώσουμε και κάτι ακόμη θετικό για τον Δήμο. Σε συνέχεια πρόσφατης αναφοράς μας, ξηλώθηκε για να αντικατασταθεί η φθαρμένη περίφραξη στην παιδική χαρά δίπλα από την είσοδο του γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα. Αυτό ελπίζουμε να γίνει γρήγορα.

 

Το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της ΑΜΘ έλαβε απόφαση να διοργανώσει στην Καβάλα τον Σεπτέμβρη το 2ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης για ΑμΕΑ και άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο. Στη διοργάνωση θα εμπλακεί η ομάδα μπάσκετ σε αναπηρικό αμαξίδιο του ΑΟΚ.

 

Με τις πρόσφατες εκλογές η Καβάλα απέκτησε κι άλλους εκπροσώπους της τόσο στη Βουλή όσο και στην Κυβέρνηση. Ο ανιψιός του αξέχαστου Δημάρχου Λευθέρη Αθανασιάδη είναι από προχθές υφυπουργός Εξωτερικών. Ο Κώστας Φραγκογιάννης πρέπει να λογίζεται ως μη Νεοδημοκράτης, στέλεχος του ιδιωτικού τομέα που διακρίθηκε σε αυτόν. Η συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα ήταν έκπληξη.

 

Βουλευτές εξελέγησαν οι Καβαλιώτες Δημήτρης Καιρίδης (με τη ΝΔ) και οι Τρύφωνας Αλεξιάδης- Βασίλης Βασιλικός (με το ΣΥΡΙΖΑ). Κάπως έτσι η πόλη και ο Νομός ενισχύουν περισσότερο την παρουσία τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ταυτόχρονα μας κάνουν να ανεβάζουμε τον πήχη των διεκδικήσεων.

 

Σύσκεψη για όλα τα θέματα της πυροπροστασίας οργανώνει τη Δευτέρα στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος. Η πρωτοβουλία του να συναντήσει όλους μαζί τους τοπικούς φορείς και τις υπηρεσίες είναι η πρώτη μετά το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών. Από τότε μέχρι τώρα κρατούσε πιο χαμηλούς τόνους.

 

Χθες στην Αλεξανδρούπολη συνεδρίασε η επιτροπή παρακολούθησης του περιφερειακού σκέλους του ΕΣΠΑ. Η Καβάλα ήταν εκεί δια υπηρεσιακών παραγόντων της και εκπροσώπων τοπικών φορέων. Της διαδικασίας προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

 

Ο Θανάσης Μήττας με ανάρτηση του απευθύνεται στην υποψήφια βουλευτή σύζυγο του Βάσω. Όποιος όμως διαβάσει προσεκτικά το κείμενο καταλαβαίνει ότι ουσιαστικά απευθύνεται στο εκλογικό σώμα και δη σε όσους στο Νομό μας ψήφισαν ΝΔ: «  Βάσω συγχαρητήρια για τον αγώνα που έδωσες. Πάντα ακούραστη κυρίως στα δύσκολα και με σεβασμό στους συνυποψηφίους σου. Όλοι έλεγαν προεκλογικά ότι οι αγώνες σου για τη παράταξη ήταν συνεχείς και αδιάκοποι και κυρίως στις δύσκολες εκλογικές μάχες όπως αυτή του 2015. Γι αυτό και ζητούσες σε αυτές τις εθνικές εκλογές να σου δώσουν τη μια από τις δύο ψήφους. Δυστυχώς όμως ! Γι’  αυτό πάντα θα υπάρχει ένα μεγάλο “ΓΙΑΤΙ”!!!».

 

Από τον διοργανωτή Δήμο Νέστου δόθηκε στη δημοσιότητα επίσημα το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα». Σε αυτό δεν περιλαμβάνεται τελικά το όνομα της τραγουδίστριας Πάολα. Κατά συνέπεια η ιδιαίτερα αγαπητή Πάολα δεν θα έρθει στα μέρη μας αυτό το Καλοκαίρι. Τούτο ισχύει με τα έως τώρα δεδομένα. Αυτό το διάστημα διαφημίζεται εμφάνιση του Γιώργου Μαζονάκη σε συναυλία που θα γίνει αρχές Αυγούστου στη Νέα Ηρακλείτσα.

 

 

Διαβάστε επίσης