• 16 Απριλίου 2024,

Μηνύματα νίκης από τις Κρηνίδες για τον Βαγγέλη Παππά

 Μηνύματα νίκης από τις Κρηνίδες για τον Βαγγέλη Παππά

Μηνύματα νίκης εξέπεμψαν οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Φιλίππων στη διάρκεια της κεντρικής για την περιοχή ομιλίας του Βαγγέλη Παππά στις Κρηνίδες. Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας επανέλαβε το μότο του συνδυασμού ΚΑΠ για αυτές τις εκλογές, ότι «η Καβάλα δεν σταματά στον Άγιο Σίλα» και υποσχέθηκε να κάνει αισθητή την παρουσία του Δήμου, δίπλα στους δημότες, σε όποια γωνιά του Δήμου κι αν κατοικούν.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η Καβάλα φτάνει μέχρι τη Λυδία και ότι όλες οι περιοχές του πρώην Δήμου Φιλίππων θα πρέπει να θεωρούνται γειτονιές της πόλης και οι κάτοικοι τους να μη νιώθουν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο Δήμο. Αναφέρθηκε συνολικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού που περιλαμβάνει ξεχωριστά κάθε ένα από τα χωριά και τους οικισμούς της περιοχής γύρω από τις Κρηνίδες. Αναφέρθηκε στη δυναμική που έχει ο τόπος για να αξιοποιηθεί επιτέλους τουριστικά και να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών, Ελλήνων και ξένων.

«Θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους τουριστικούς πράκτορες και τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων και θα σχεδιάσουμε από την αρχή ένα προϊόν που μπορεί να παρουσιαστεί με δελεαστικό τρόπο σε Έλληνες και ξένους. Θέλουμε να αναδείξουμε τη σύνδεση με όλα τα συγκοινωνιακά δίκτυα και να στοχεύσουμε σε οργανωμένους και σε ελεύθερους επισκέπτες. Πρότασή μας είναι να συστήσουμε έναν Οργανισμό μαζί με τη Μητρόπολη που θα τον ονομάσουμε ΄Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου΄ και ο οποίος θα διαχειριστεί όλο το μεγάλο «κεφάλαιο» που λέγεται θρησκευτικός τουρισμός. Άγιος Γρηγόριος – βήματα Αποστόλου Παύλου – Λυδία – φυλακή του Αποστόλου Παύλου. Βασική μας όμως επιδίωξη είναι ο κόσμος της αγοράς των Κρηνίδων να λάβει όλα αυτά τα οφέλη από την επισκεψιμότητα των τουριστών. Οι τουρίστες να περνούν μέσα από την αγορά και όχι τα λεωφορεία να σταθμεύουν έξω από τον αρχαιολογικό χώρο. Θέλουμε ο τουρίστας να περπατάει μπροστά από τα καταστήματα όπως γίνεται σε όλες τις περιοχές του κόσμου που διαθέτουν ιστορικά αξιοθέατα», είπε σχετικά.

 

Αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση των λασπόλουτρων λέγοντας πως «Τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων αποτελούν για εμάς τον ‘Χρυσό’ που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Πρότασή μας είναι να δημιουργήσουμε ξεχωριστή Δημοτική Επιχείρηση με στόχο την προώθηση και την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της ευρύτερης περιοχής του Δημοτικού Διαμερίσματος των Φιλίππων».

 

Αναφέρθηκε και στην πρόταση της δημιουργίας Ηλιακού Πάρκου στην περιοχή από το οποίο θα ενισχυθούν με τη διάθεση ηλεκτρικού ρεύματος νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και τα οποία αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόταση της ΚΑΠ για τη δημιουργία Γραφείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης μέσα στον Δήμο που που θα διαχειρίζεται διαπαραταξιακή επιτροπή. Εκεί ενσωματώνονται όλες οι κοινωνικές πολιτικές (τρόφιμα, οικονομική στήριξη, εργασία). «Οφείλουμε όλοι μας να δείξουμε σεβασμό και αξιοπρέπεια σε κάθε Καβαλιώτη. Κανένας δημότης που έχει ανάγκη να μην χάνει τα δικαιώματά του επειδή δεν γνώριζε που να απευθυνθεί. Θέλουμε να δώσουμε σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες» είπε ο Βαγγέλης Παππάς.

 

Τέλος σημείωσε πως στόχος της ΚΑΠ είναι να αγκαλιάσει όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που κάνουν ένα εξαιρετικό πολιτιστικό έργο και δεσμεύτηκε για τη στέγαση όσων συλλόγων αναζητούν στέγη για να αναπτύξουν τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες.

 

Διαβάστε επίσης