• 20 Απριλίου 2024,

Μόνο ιδιωτικές πλάζ διαθέτουν Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Καβάλας

 Μόνο ιδιωτικές πλάζ διαθέτουν Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Καβάλας

Μόνο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και παραλίες του Μπάτη και της Τόσκα κράτησαν για το προσεχές Καλοκαίρι τη Γαλάζια τους σημαία.

Οι άλλες ακτές εντός του Δήμου Καβάλας, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, τις έχασαν.

Εννοούμε τις παραλίες Περιγιαλίου και Καλαμίτσας ενώ παλαιότερα Γαλάζια Σημαία είχε και η Ραψάνη.

Για κάθε μια από τις τρεις λαϊκές παραλίες της Καβάλας που δεν έχουν Γαλάζια Σημαία υπάρχει και μια ιστορία. Μεγάλη ή σύντομη. Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες, που είναι σημαντικές, σημασία πάντα έχει το τελικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το οποίο μόνο ο ιδιωτικός τομέας διατηρεί το πλεονέκτημα και το προνόμιο. Όση σημασία αυτό έχει.
Η Γαλάζια Σημαία στην Καλαμίτσα έχει σχέση με την ΕΤΑΔ, η οποία τα χρόνια από το 2015 και μετά δεν κάνει όσα πρέπει. Η ΕΤΑΔ αδιαφορεί για την Καλαμίτσα γενικώς. Αδιαφορεί και σε όσα έχουν σχέση με τη Γαλάζια Σημαία.

Στην Ραψάνη ο Δήμος Καβάλας δεν έλυσε το πρόβλημα που προκάλεσαν προηγούμενων ετών (προ του 2014) διαρροές λυμάτων στη θάλασσα. Μπορεί να τις σταμάτησε αλλά δεν επανήλθε στη διεκδίκηση της Γαλάζιας Σημαίας. Όσο για το Περιγιάλι, η σημαία «χάθηκε» πέρσι (αρχικά είχε δοθεί) για λόγους που τότε εξήγησε ο κ. Τσουρουκίδης.

Η δήλωση του τον Ιούλιο του 2019 ανέφερε: «Την περίοδο των ελέγχων συνέπεσε να γίνει αλλαγή δύο υπαλλήλων που είχαν αυτήν την αρμοδιότητα. Ρόλο έπαιξε επίσης η καθυστερημένη άφιξη και ανάληψη υπηρεσίας από τους ναυαγοσώστες. Λίγο πολύ το ξέραμε ότι στο Περιγιάλι επρόκειτο να αφαιρεθεί η γαλάζια σημαία, σύμφωνα και με αυτά που είχαν προηγηθεί.

Πρέπει να σας πω ότι ο φορέας που χορηγεί τις γαλάζιες σημαίες κάνει συνεχώς έκτακτους ελέγχους. Είμαι σίγουρος ότι του χρόνου η γαλάζια σημαία θα επανέλθει στην ακτή του Περιγιαλίου. Θεωρώ ότι το ότι αφαιρέθηκε για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής σεζόν του 2019 η συγκεκριμένη γαλάζια σημαία είναι και άδικο και παρατραβηγμένο».
Για να επανέλθει η Γαλάζια Σημαία στο Περιγιάλι χρειάζονται και αναλύσεις των νερών της, οι οποίες πρέπει να αφορούν μια ολόκληρη Καλοκαιρινή περίοδο. Αυτές θα γίνουν φέτος ώστε η σημαία να επανέλθει του χρόνου. Υπήρξαν ή όχι αυτές οι αναλύσεις για το Καλοκαίρι του 2019; Άλλοι είναι αρμόδιοι να απαντήσουν. Στους άλλους Δήμους του Νομού υπήρξαν απώλειες αλλά και μία επιπλέον. Στην παραλία που αναφέρεται ως παραλία Ορφανίου. Αναλυτικά σελίδα 2.

Διαβάστε επίσης