• 20 Απριλίου 2024,

Νέα της αγοράς: Ακόμη ένα «κινέζικο» κατάστημα, ΚΔΑΠ στην οδό Βενιζέλου

 Νέα της αγοράς: Ακόμη ένα «κινέζικο» κατάστημα, ΚΔΑΠ στην οδό Βενιζέλου

Αργά αλλά σταθερά, δεδομένων και των ειδικών συνθηκών εφαρμογής των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού, αυξάνονται στην πόλη τα καταστήματα πώλησης ειδών που παράγονται στην Κίνα.

Το πιο πρόσφατο μεγάλο (όπως πάντα) κατάστημα κινέζικων προϊόντων λειτουργεί από την αρχή της εβδομάδας στο Περιγιάλι, στη διασταύρωση Μπέλλου. Σε ισόγειο κατάστημα πίσω από το βενζινάδικο. Στο παρελθόν στον ίδιο χώρο λειτουργούσε άλλη επιχείρηση, το ακίνητο άδειασε κι έμεινε ανοίκιαστο για καιρό.

Το «κινέζικο» είναι το πρώτο στην ανατολική πλευρά της πόλης. Εκεί κοντά λειτουργεί τους τελευταίους μήνες και το πολυκατάστημα Γιουσκ. Με λίγα λόγια η περιοχή είναι αναπτυσσόμενη από πλευράς εμπορικής δραστηριότητας.

Ίδιων προϊόντων επιχειρήσεις υπάρχουν δύο (μεγάλες) στον Αμυγδαλεώνα ενώ τα «κινέζικα» κυριαρχούν στη δημοτική αγορά. Εκεί μάλιστα «απλώνονται» συνεχώς ενώ υπάρχει προοπτική και ενδιαφέρον να «απλωθούν» περισσότερο στα άδεια καταστήματα του ορόφου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός. Θα λέγαμε ότι σε όλη την Ελλάδα ισχύουν τα ίδια δεδομένα για αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν δυναμική κι επηρεάζουν την κάθε αγορά. Ειδικά στην επαρχία.

Μια νέα επιχείρηση που ετοιμάζεται να λειτουργήσει στο κέντρο της πόλης είναι αυτή σε ισόγειο ακίνητο στη γωνία των οδών Βενιζέλου και Βότση. Η σχετική πινακίδα αναφέρεται σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Τα ΚΔΑΠ των ιδιωτών αυξάνονται επίσης στην Καβάλα αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι σαν τα άλλα. Υπό την έννοια ότι θα λειτουργήσει σε ισόγειο κεντρικού σημείου, σημείο στο οποίο στο παρελθόν λειτουργούσαν εμπορικά μαγαζιά ή επιχειρήσεις εστίασης.

Άλλα νέα η αγορά της Καβάλας δεν φαίνεται να έχει. Η κίνηση είναι περιορισμένη και τα παράπονα των επαγγελματιών πολλά και καθημερινά. Γκρινιάζουν επειδή ο τζίρος είναι χαμηλός, διαμαρτύρονται επειδή η κρατική στήριξη δεν είναι αυτή που οι μικρομεσαίοι χρειάζονται.

*Η εταιρία ανελκυστήρων Καφετζής έκανε ανάρτηση για την ολοκλήρωση του έργου της στο κατάστημα Μασούτη στην Ραψάνη, όπου στο πλαίσιο της ανακαίνισης εγκατέστησε νέο ανελκυστήρα: Παραδόθηκε και ο εντυπωσιακός ανελκυστήρας πελατών στο super market ΜΑΣΟΥΤΗΣ επί της οδού Φιλαδελφείας στην Καβάλα. Πλαϊνοί τοίχοι: Ανοξείδωτο MIRROR και ξύλινα προστατευτικά καροτσιού δυο εκατοστών. Πίσω τοίχος: Ανοξείδωτο MIRROR και ξύλινα προστατευτικά καροτσιού δυο εκατοστών. Οροφή: Ανοξείδωτο MIRROR με σποτάκια θερμού φωτισμού και ψείρες οπτικών ινών. Σοβατεπί: Ανοξείδωτο MIRROR. Δάπεδo : Ξύλινο Αντιολισθητικό

Διαβάστε επίσης