• 29 Μαρτίου 2024,

Νέο τηλεφωνικό νούμερο για τα παράπονα των πολιτών- Δηλώσεις Μουριάδη για τους στόχους της διοίκησης ως το Καλοκαίρι

 Νέο τηλεφωνικό νούμερο για τα παράπονα των πολιτών- Δηλώσεις Μουριάδη για τους στόχους της διοίκησης ως το Καλοκαίρι

Εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη τύπου έδωσε χθες ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης. Με αφορμή τη διαδικασία διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων ιδιοκτησειών (χωρίς συνέπειες για τους πολίτες) ώστε να υπολογίζονται σωστά τα τετραγωνικά μέτρα κάθε ιδιοκτησίας, μίλησε για τους επόμενους στόχους του σε σχέση με τα αποτελέσματα πρόσφατων ταξιδιών του στην Αθήνα.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα για τους δημότες ήταν η ανακοίνωση νέου τηλεφωνικού αριθμού (και τηλεφωνικού κέντρου) όπου ο πολίτης δηλώνει το παράπονο του. Καταθέτει το αίτημα του και παρακολουθεί για την εξέλιξη αυτού. Το τηλεφωνικό νούμερο που αντικαθιστά κάθε προηγούμενο, είναι το 2513 500000. Η χρέωση είναι αστική.

Δύο τηλεφωνήτριες απαντούν, εξυπηρετούν και καταγράφουν.

Τα απογεύματα υπάρχουν αυτοποιημένες υπηρεσίες που καταγράφουν την όποια παρατήρηση ή παραπέμπουν σε υπηρεσίες που λειτουργούν και αυτές τις ώρες.

Την παρουσίαση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μιχαηλίδης, ο οποίος υπενθύμισε ότι για τους χρήστες των υπολογιστών και του διαδικτύου υπάρχει πάντα η δυνατότητα ηλεκτρονικής δήλωσης και εξυπηρέτησης. Δίδεται σημασία στην καταγραφή κάθε παραπόνου κτλ προκειμένου και ο πολίτης να ενημερώνεται για την απάντηση ή την αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέφερε.

Ο Θόδωρος Μουριάδης μίλησε (εμμέσως πλην σαφώς) για τους επόμενους στόχους του. Αρκετές φορές ευχαρίστησε τους βουλευτές Καβάλας της ΝΔ που τον βοηθούν.

Είπε λοιπόν ότι:

1)Ως τον Φεβρουάριο θα είναι έτοιμο το master plan της ακτής της Καλαμίτσας ώστε με αυτό να επανέλθει στη διαπραγμάτευση με την ΕΤΑΔ. Επανέλαβε ότι το προσεχές Καλοκαίρι η πλαζ θα είναι σε σωστή κατάσταση και όχι στην κακή κατάσταση του 2019.

2)Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το δημόσιο για το παλιό Νοσοκομείο. Μέχρι το Καλοκαίρι θα επιδιωχθεί η υπογραφή της σύμβασης μέσω της οποίας ο Δήμος θα αναλάβει τη διαχείριση του ακινήτου ώστε να αναζητηθεί επενδυτής. Έπονται ίδιας φύσης θέματα (πάλι με την ΕΤΑΔ) για το παλιό δικαστήριο και παλιά Μεραρχία.

3) Με τη βοήθεια του Νίκου Παναγιωτόπουλου και των βουλευτών προωθείται για ικανοποίηση α) Αίτημα αποζημίωσης για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Νοέμβρη β)Εκκρεμότητα της τάξης των 400.000 ευρώ, τα έξοδα που έκανε ο Δήμος για την εξυπηρέτηση προσφύγων στις πρώτες τους αφίξεις στην Καβάλα.

4)Υπάρχει άμεση ανταπόκριση από τον δημόσιο οργανισμό στο αίτημα κατασκευής μουσικού σχολείου στο Περιγιάλι, Ζητήθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε η διαδικασία να προχωρήσει.

Ο κ. Μουριάδης για τα δύο πρόσφατα ταξίδια του στην Αθήνα και όσα ακούστηκαν είπε: « Υπάρχουν κάποιοι αστείοι που ασχολούνται με αυτά τα ταξίδια μέσω κουτσομπολιών. Στην Αθήνα είναι τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Δυστυχώς τα προβλήματα δεν λύνονται από τα γραφεία στην Καβάλα. Αν μείνουμε σε αυτό θα συνεχιστεί ότι γίνονταν τα προηγούμενα 5 χρόνια. Διεκδικούμε με διάλογο και επιχειρήματα». Απέρριψε τη διαφορετική διεκδίκηση με χτύπημα του χεριού στο τραπέζι αφού είπε ότι δεν αποδίδει. «Τα πράγματα πρέπει να καταλάβουμε ότι άλλαξαν» τόνισε.

Για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων ιδιοκτησιών είπε ότι με αυτές τις αλλαγές θα αυξηθούν τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη. Μαζί με περισσότερη ανακύκλωση στοχεύει στη μείωση των δημοτικών τελών του χρόνου. Ζήτησε από τους πολίτες να είναι υπεύθυνοι και να μην βγάζουν ογκώδη αντικείμενα κτλ στους δρόμους χωρίς να ενημερώνουν. Υπολογίζει ότι για τα προηγούμενα τέτοια αντικείμενα ο Δήμος Καβάλας θα τα πετάξει μεν αλλά θα επιβαρυνθεί με κόστος 200.000 ευρώ.

Η διαδικασία δήλωσης των σωστών τετραγωνικών μέτρων

Πολίτες του Δήμου Καβάλας (30 την ημέρα περίπου) επισκέπτονται ήδη το τμήμα Εσόδων και διορθώνουν χωρίς εξηγήσεις ή δικαιολογίες (και χωρίς οικονομική επιβάρυνση) τα μέτρα των ιδιοκτησιών τους. Μέχρι τις 31 Μάρτη αυτό θα γίνεται χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Ο αρμόδιος υπάλληλος κ. Βόρης είπε: « Καλούμε τους πολίτες να κάνουν τώρα τη δήλωση. Όσοι δεν δηλώσουν τις αλλαγές θα τις βρουν μπροστά τους. Καλό είναι η διόρθωση να γίνεται τώρα και όχι αργότερα από την υπηρεσία, μέσω πρόσβασης στο Ε9». Εξηγήθηκε μάλιστα ότι σε περιπτώσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων υπάρχουν και απαλλαγές. Τέλος η ίδια υπηρεσία δέχεται το ίδιο διάστημα και δηλώσεις για μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους.

Διαβάστε επίσης