• 24 Απριλίου 2024,

Νίκος Πενταζίδης: « Δίκαια η Ένωση στην Α2, μπράβο σε όλους τους συντελεστές»

 Νίκος Πενταζίδης: « Δίκαια η Ένωση στην Α2, μπράβο σε όλους τους συντελεστές»

Λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της ανόδου ο προπονητής της Ένωσης Νίκος Πενταζίδης μίλησε στην Αθλητική Πρωινή και στον Τάσο Πατσίδη για όλη την προσπάθεια που έγινε τη χρονιά που πέρασε.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Θέλουμε την αποτίμηση της χρονιάς. Στέφθηκε με επιτυχία στο τέλος  παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα σου  σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.  

Απάντηση: Ηταν μια δύσκολη χρονιά. Πραγματικά «στήθηκε» η ομάδα για να πετύχει ότι καλύτερο μπορούσε στο πρωτάθλημα.   Αν ερχόταν η άνοδος καλώς να ερχόταν.

Ημασταν 6-7 ομάδες περίπου στην ίδια κλίμακα δυνατοτήτων.

Παρόλα αυτά κάναμε τη διαφορά και μπορέσαμε έστω και την 21η αγωνιστική να πάρουμε τη 2η θέση που μας οδήγησε στην Α2 κατηγορία. Είχαμε πολλά θέματα τραυματισμών και ατυχιών.  Είχαμε τους  σοβαρούς τραυματισμούς του Μπανάσα, του Νταλού και του Φλιάτη ενώ ο Αθανασιάδης έκανε μια επέμβαση στα μάτια και έλειπε σε 2 καθοριστικά ματς. Ημασταν πολύ άτυχοι. Στα Γιάννινα μείναμε δυο ώρες στο λεωφορείο γιατί πέσαμε σε τροχαίο ατύχημα, στη Λευκάδα δεν είχαμε ρεύμα την Παρασκευή στην Καλαμίτσα και δεν κάναμε προπόνηση  πριν φύγουμε για το ταξίδι.

Εδώ να ευχαριστήσουμε τον κ. Καλφόπουλο που μας έδωσε τα Ποταμούδια και κάναμε μια προπόνηση.    Τα πάντα μας πηγαίνανε κόντρα. Στο τέλος τα καταφέραμε νομίζω πολύ δίκαια.  Θεωρώ ότι παρουσιαστήκαμε πολύ καλοί στο πρωτάθλημα. Είχαμε την καλύτερη άμυνα όχι μόνο στους δυο ομίλους της Β` Εθνικής αλλά και γενικότερα στην Α1 και στην Α2. Επίσης ήμασταν η μοναδική ομάδα που κρατήσαμε το αήττητο εντός έδρας.  Γενικά το πρωτάθλημα που πέρασε στον βόρειο όμιλο, ήταν πιο δύσκολο από άλλες χρονιές αφού είδαμε ομάδες που προσπαθούσανε να σωθούν να κερδίζουν τους πρωτοπόρους.

Ερώτηση: Εφτάψυχη η Ένωση;

Απάντηση: Ναι ήμασταν εφτάψυχοι.

Είχαμε τα θέματα επίσης με τους φαντάρους τον Νταλό και τον Αμπαρά που έλειπαν από αρκετές προπονήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πολλές προπονήσεις συμμετείχα εγώ και ο Σπύρος Κάτσικας για να συμπληρώσουμε δεκάδα.

Δύσκολα έβγαινε ακόμη και η προπόνηση. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες.  Σε κάθε άλλη περίπτωση αν δεν ανεβαίναμε θα ήταν άδικο.  Βγάλαμε όλο το δύσκολο πρόγραμμα παίζοντας εκτός έδρας με Γιάννινα και Λευκάδα.

Θα τους είχαμε στο Β` γύρο μέσα στην Καβάλα.  Συν ότι είχαμε το πιο βατό  πρόγραμμα απ` όλες τις ομάδες.

Ερώτηση: Παρόλα αυτά μήπως θα περιμένατε περισσότερο κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια;

Απάντηση:  Όταν έκανα την ομάδα ήθελα να έχουμε έντονο το τοπικό στοιχείο. Πήραμε παιδιά από την Καβάλα, είχαμε στο ρόστερ 6-7 παίκτες από την πόλη μας.  Μεταξύ αυτών και δυο παιδιά από το εφηβικό τμήμα.

Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είχαμε κέρδος και από αυτό το κομμάτι. Ο Μπανάσας τραυματίστηκε αλλά ο Ζώτος πήρε χρόνο συμμετοχής όπου μάλιστα έπαιξε 25 λεπτά με τη Λαμία και ήταν πολύ καλός. Έπαιξε όχι γιατί είχαμε κάποιον τραυματία στη θέση του αλλά γιατί το άξιζε. Πετύχαμε παράλληλα την προώθηση παιδιών από τα τμήματα υποδομής στο ανδρικό.

Ερώτηση: Πίστευε την άνοδο όταν ξεκινούσε η χρονιά  ο Νίκος Πενταζίδης που έζησε πάρα πολλά σε αυτήν την ομάδα;

Απάντηση: Είχα καιρό να ασχοληθώ με τη Β` Εθνική και να την παρακολουθήσω με εξαίρεση τη χρονιά που ήταν η ομάδα σε αυτή την κατηγορία και είδα κάποια ματς. Δεν γνώριζα κατά πολύ τις δυνατότητες των άλλων ομάδων.  Μας λέγανε ότι φαβορί πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήταν τα Γιάννινα, η Γέφυρα και τα Πεύκα. Μετά βάζανε εμάς με τρεις- τέσσερεις ομάδες που θα διεκδικούσαμε. Πήγανε καλά τα πράγματα και πετύχαμε το στόχο μας.  Λένε πολλοί ότι είμαστε τυχεροί αλλά εγώ έχω να πω ότι κερδίσαμε την άνοδο με τη 2η θέση που ήμασταν μετά την 21η αγωνιστική. Δεν κερδίσαμε την άνοδο μετά από απόφαση δικαστηρίου.

Δεν στρίψαμε κανένα κέρμα που μας έφερε στην 2η θέση. Με βάση το πρόγραμμα  που ήταν βατό  πιστεύω ότι θα κρατούσαμε τη 2η θέση μέχρι το τέλος.

Ερώτηση: Για την επόμενη μέρα έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις;  Συνεχίζεις στον πάγκο της ομάδας;

Απάντηση: Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις. Θα έχουμε με τον πρόεδρο ένα ραντεβού τις επόμενες μέρες για να βάλουμε πράγματα επί τάπητος.  Επίσης θα μιλήσω με τον Φώτη Σαχαρίδη.

Ερώτηση: Υπάρχουν σκέψεις για να παραμείνει ο βασικός κορμός;

Απάντηση: Θέλω να παραμείνει ο βασικός κορμός στην ομάδα. Πρέπει να δούμε ποια είναι τα οικονομικά δεδομένα. Αυτό είναι βασικό.

Ο κ. Παππάς κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει την ομάδα.  Από εκεί και πέρα θα δούμε αν μπορέσουμε να κρατήσουμε τον ίδιο κορμό με πέρσι.

Ερώτηση: Τι θέλει να πει σε κάποιους δύσπιστούς ο Νίκος Πενταζίδης; Σε κάποιους που δεν πιστέψανε σε αυτή την ομάδα.

Απάντηση: Από την αρχή της χρονιάς πάντα υπάρχουν κάποιοι που εκφράζουν  άποψη  η ασκούν κριτική για την ομάδα  χωρίς να την έχουν δει. Να έχουν πατήσει στο γήπεδο. Είναι σαν να είσαι κριτικός κινηματογράφου και να κάνεις κριτική σε μια ταινία χωρίς να την έχεις δει.

Αυτό ήταν πολύ άδικο για τα παιδιά. Δέχομαι κριτική από αυτούς που ήρθαν στο γήπεδο, είδαν την ομάδα και μπορούν να πουν κάτι. Όταν κάποιος δεν έχει πατήσει το πόδι του στο γήπεδο θεωρώ ότι δεν είναι δίκαιο να κάνει κριτική. Εγώ έχω να πω ότι είχαμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Πρώτα απ` όλα  θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας Βαγγέλη Παππάς που μου εμπιστεύθηκε σε μια δύσκολη μεταβατική χρονιά μετά την πτώση από την Α2.   Ακόμη τον Φώτη Σαχαρίδη και όλη τη διοίκηση, μηδενός εξαιρουμένου.

Μαζί με τον Σπύρο Κάτσικα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, που ελπίζω να συνεχιστεί.

Επίσης ο φροντιστής ο Αντώνης ο Κρίτος που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα , είναι πάντα συνδετικός κρίκος και πολύτιμος. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.

Όλα τα παιδιά τους ευχαριστώ, περάσαμε τη δύσκολη αρχή που είχαμε δυο ήττες σε τρια ματς. Βοήθησε στο καλό κλίμα  ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Αθανασιάδης. Βάλαμε κάποια πράγματα σε σειρά, ακολουθήσαμε το πρόγραμμα και αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου.   Όσο περνούσε ο καιρός ήμασταν όλο και καλύτεροι.  Έγινε πολύ καλή δουλειά απ` όλα τα παιδιά, απ` όλους τους προπονητές και πετύχαμε το στόχο.

Στην άνοδο της ομάδας όλοι έχουν το δικό τους μερίδιο. Από τη διοίκηση, τους παίκτες, τους προπονητές, τον φροντιστή μέχρι και τους φιλάθλους που μας στηρίξανε όλη τη χρονιά ακόμη και σε εκτός έδρας παιχνίδια, τους οποίους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.  Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους χορηγούς μας που ήταν κοντά μας και ειδικά την Energean που μας βοήθησε σημαντικά και τη χρονιά που πέρασε.

Ερώτηση: Κάπου όμως πρέπει να σταθεροποιηθεί η Ένωση σε υψηλή κατηγορία;

Απάντηση: Δεν θέλουμε να είμαστε ασανσέρ από την Α2 στη Β` Εθνική.  Σίγουρα η ομάδα έχει εμπειρία από αυτή την κατηγορία αλλά και από ανώτερες που ήμασταν στο πρόσφατο παρελθόν με πρόεδρο τον κ. Παπακωνσταντίνου. Με τον οποίον μάλιστα είχαμε μια άψογη συνεργασία και η ομάδα μάλιστα είχε καταφέρει με πολλούς καλούς συντελεστές να κατακτήσει δυο φορές την 6η θέση.

Εχει την εμπειρία να σταθεί διοικητικά η Ένωση στην Α2 ενώ το θέμα είναι να είμαστε καλοί και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ερώτηση: Οσον αφορά την προπονητική σου καριέρα  τρεις χρονιές στην Ενωση, οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές. Τι έχεις να πεις;

Απάντηση: Η καλύτερη μου χρονιά ήταν εκ των πραγμάτων και βάση αποτελεσμάτων η φετινή που πετύχαμε την άνοδο.

Στο Εφηβικό την περσινή χρονιά κάναμε 11 συνεχόμενες νίκες και πήγαμε τον τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Πρόπερσι θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή η χρονιά  βάση αποτελεσμάτων στην Α2 καθώς πήρα μια ομάδα που σε 5 μήνες είχε 5 νίκες και στη συνέχεια σε δυο μήνες κάναμε 6 νίκες και για   μια χαμένη βολή χάσαμε το αβαντάζ έδρας. Σε μια χρονιά που όταν ανέλαβα όλοι θεωρούσαν την ομάδα υποβιβασμένη.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης