• 25 Απριλίου 2024,

Ο Μανώλης Κελαϊδάκης καταψήφισε διαγωνισμό του Δήμου Καβάλας ως «φωτογραφικό»

 Ο Μανώλης Κελαϊδάκης καταψήφισε διαγωνισμό του Δήμου Καβάλας ως «φωτογραφικό»

Διαφορετική από πολλές προηγούμενες ήταν η χθεσινή μεσημβρινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Σε ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, για την κατακύρωση πρακτικού αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια φυτικού υλικού – υλικών κηπευτικής –  φυτοπαθολογικού υλικού για τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μανώλης Κελαϊδάκης αμφέβαλε και τελικά καταψήφισε το θέμα.

Ο κ. Κελαϊδάκης χαρακτήρισε τους όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού ως μη αξιοκρατικούς. Σημείωσε ότι εξαιτίας των συγκεκριμένων όρων δεν μπόρεσαν να μετέχουν στο διαγωνισμό Καβαλιώτες επαγγελματίες. Αναφέρθηκε ειδικότερα σε δύο όρους του διαγωνισμού που κατά τα λεγόμενά του μοιάζουν «φωτογραφικοί». Τελικά καταψήφισε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και δεν αποκλείεται να δοθεί συνέχεια από τον ίδιο όταν το θέμα απασχολήσει και τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι αντιδήμαρχοι Μ. Φραντζεσκάκη και Η. Καλανταρίδης συμφώνησαν ότι ήταν περιττό στους όρους του διαγωνισμού να αναφέρεται ότι σ’ αυτόν μπορεί να λάβει μέρος επαγγελματίας μόνο εάν έχει προηγούμενη συνεργασία με δήμους της χώρας. Ο κ. Καλανταρίδης είπε ότι όσοι επαγγελματίες της Καβάλας είχαν αντιρρήσεις για τους όρους μπορούσαν να καταθέσουν ένσταση. Τελικά ανάδοχοι ενός έργου προϋπολογισμού 45.000 ευρώ είναι εταιρείες προερχόμενες από την περιοχή του Κιλκίς και της Χαλκίδας.

Η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής άρχισε με έξι έκτακτα θέματα. Πάρθηκε απόφαση για νέα διαδικασία στην ερευνητική γεώτρηση γεωθερμίας στο κλειστό κολυμβητήριο. Η επιτροπή αρνήθηκε να αποδεχθεί δωρεά συμπολίτη, ο οποίος πέθανε το Δεκέμβριο του 2018. Στη διαθήκη του άφησε στον Δήμο Καβάλας ποσοστό 50% κατοικίας στη συνοικία του Αγίου Παύλου. Διαπιστώθηκε ωστόσο ότι το ακίνητο έχει διάφορα προβλήματα. Είναι σκέτος μπελάς, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Καλανταρίδης, ως μια δωρεά χωρίς αντίκρισμα τη χαρακτήρισε η Ευαγγελία Δρακονάκη. Έτσι η επιτροπή αρνήθηκε την αποδοχή της δωρεάς.

Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας που εγκρίθηκε ομόφωνα προβλέπονται χρήματα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων υπό μονιμοποίηση της προκήρυξης 3Κ. Οριστικά ο Δήμος Καβάλας θα αναζητήσει για το προσεχές καλοκαίρι ναυαγοσώστες μέσω ιδιωτικής εταιρείας. Ωστόσο θα αγοράσει ο ίδιος τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Εγκρίθηκε χθες το πρακτικό για το έργο κοπής χόρτων. Συμμετείχαν δύο εταιρείες. Το έργο θα εκτελέσει η εταιρεία του κ. Δ. Καφετζή με έκπτωση 52%. Προχωρά το έργο της προμήθειας επίπλων για τη Μεγάλη Λέσχη. Επίσης οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος του έργου επισκευών συντηρήσεων στο δασάκι των Πεντακοσίων και είναι η εταιρεία του κ. Ευφροσυνίδη.

 

******

Διαβάστε επίσης