• 20 Απριλίου 2024,

Ο Μαυρογιάννης χρυσή αλλαγή και 1-0 ο Βύρωνας το ντέρμπι με τον Ορφέα (φωτογραφίες)

 Ο Μαυρογιάννης χρυσή αλλαγή και 1-0 ο Βύρωνας το ντέρμπι με τον Ορφέα (φωτογραφίες)

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης.

Ο Μαυρογιάννης μπήκε αλλαγή στο 67` στη θέση του Παντελίδη και σκόραρε στο 85` απέναντι στην πρώην του ομάδα για να δώσει το χρυσό τρίποντο στον Βύρωνα που φιγουράρει πρώτος μόνος στη βαθμολογία της Α` κατηγορίας.

Το παιχνίδι στο γήπεδο των Κρηνίδων παρουσία πολλώ φιλάθλων ήταν κακό.  Λίγες οι καλές οι φάσεις. Οι ομάδες φανερά αγχωμένες και νευρικές. Πολλές μονομαχίες και η μπάλα… ψηλά. Το θέαμα δεν ικανοποίησε.  Όποιος έβαζε το γκολ πρώτος θα κέρδιζε.  Ο Βύρων μπήκε καλύτερα και έχασε στο 25` την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το πλασέ του Παντελίδη από τη σέντρα του Άγγου που απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή ο Μιχαηλίδης. Στη συνέχεια η ευκαιρία μεγάλη για τον Ορφέα στο 39` όταν από την πάσα του Γιαλαμή και το σουτ του Ντομί απομάκρυνε εξαιρετικά ο Μπάφας.   Στο 40` από κόρνερ του Καπνόπουλου δε βρήκε καλά τη μπάλα ο Γιαλαμής με το κεφάλι.  Ο Βύρωνας διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι στο 38` σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Ευστρατίου και Παντελίδη.

Στην επανάληψη πάλι κακό το θέαμα. Στο 58` από σέντρα του Αγγου, το σουτ του Κυγάης από πλάγια πέρασε άουτ.  Στο 65` από φάουλ του Καρίπογλου και άστοχη έξοδο του Ευστρατίου, η κεφαλιά του Σεφερίδη άουτ. Στο 85` από σέντρα του Καρίπογλου με πλασέ ο Μαυρογιάννης το 1-0.  Στο 95` ακυρώθηκε γκολ του Ορφέα ως επιθετικό φάουλ στον Μπάφα. Ο διαιτητής Καράκελες και στις δύο δύσκολες φάσεις μάλλον έχει δίκαιο.

Εν ολίγοις ο Βύρων είχε στο τέλος την ουσία και τον Δελή να κερδίζει πολλές μονομαχίες ενώ οι γραμμές του Ορφέα είχαν αποστάσεις και αυτό ίσως να ήταν το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας του Στυλιανού.

Οι συνθέσεις.

Βύρωνας: Μπάφας, Σιαματάς, Αγγελίδης Σ, Σεφερίδης, Δελής, Καρίπογλου, Κεφαλαδέλης, Κεσαπίδης, Άγγος, Παντελίδης, Κυγάης.

Αλλαγές: 67` Μαυρογιάννης σε Παντελίδη, 77` Γκάγκαλης σε Κυγάης, 80` Φαρσάκογλου σε Καρίπογλου, 90` Γοριδάρης σε Άγγο.

Ορφέας: Ευστρατίου,  Ζαρωτιάδης,  Βερβερίδης, Μιχαηλίδης, Σολακίδης, Χριστοδουλίδης,  Τελίδης, Καπνόπουλος, Γιαλαμής, Ντομί, Αναστασιάδης.

Αλλαγές:  62` Μώραλης σε Ντομί, 73` Τουρασανίδης σε Τελίδη, 75` Αμιάδης σε Ζαρωτιάδη, 86` Δάδαρος σε Καπνόπουλο.

 

Διαβάστε επίσης