• 23 Απριλίου 2024,

Οι εκδηλώσεις που εγκρίθηκαν χθες από το δημοτικό συμβούλιο

 Οι εκδηλώσεις που εγκρίθηκαν χθες από το δημοτικό συμβούλιο

*Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στη διοργάνωση της ετήσιας μεγάλης αποκριάτικης γιορτής των δημοτικών σχολείων της ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗΣ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2018 στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας με τη συμμετοχή δημοτικών σχολείων όχι μόνο του Δήμου Καβάλας αλλά και τους Δήμου Νέστου και  Παγγαίου,  ειδικότερα δε των όμορων περιοχών προς την πόλη της Καβάλας. Η ετήσια αυτή μαθητική αποκριάτικη παρέλαση συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου και αποτελεί την κεντρικότερη εκδήλωση που διοργανώνεται στην πόλη την περίοδο της αποκριάς. Το συνολικό κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των 1.961,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας συνδιοργανώνει μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους στην Καβάλα και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων τις εορταστικές εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Δήμος Καβάλας θα γιορτάσει φέτος τα παραδοσιακά Κούλουμα στον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων στις Κρηνίδες και στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα. Από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το μεσημέρι θα προσφέρονται παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα και κρασί. Χορευτικά συγκροτήματα και πολιτιστικοί σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και της Καβάλας θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα κρατήσει συντροφιά όλους τους επισκέπτες. Επίσης, για τους μικρούς θα υπάρχουν εργαστήρια ζωγραφικής και χειροτεχνίας όπως επίσης και διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού. Το συνολικό κόστος διοργάνωσης των παραπάνω εκδηλώσεων ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2.511,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Καβάλας συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγωνιστή Παύλου Μελά το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019. Η προτομή θα τοποθετηθεί στο Δημοτικό Κήπο και έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν φορείς και σύλλογοι από όλη τη Μακεδονία όπως επίσης και συγγενείς του μεγάλου Έλληνα αγωνιστή και πατριώτη. Το συνολικό κόστος της διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 966,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας θα πραγματοποιήσει στις 6 Μαρτίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη εκδήλωση ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Οι κυρίες οι οποίες θα συμμετάσχουν ως ομιλήτριες θα είναι οι: Ηλιοπούλου  Στεφανία (Κοινωνιολόγος ΚΕΦΙΑΠ Καβάλας), Καγιάννη Θεοδώρα (μέλος ΔΣ Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας), Καλοπίση Χρυσή (Μαία Γ.Ν. Καβάλας) και Ράπτη Αδελαϊς (Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος). Το συνολικό κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 423,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

 

Διαβάστε επίσης