• 28 Μαρτίου 2024,

Οι εθελοντές έκαναν καλή δουλειά στην Καλαμίτσα- Αύριο καθαρίζουν τη Ραψάνη

 Οι εθελοντές έκαναν καλή δουλειά στην Καλαμίτσα- Αύριο καθαρίζουν τη Ραψάνη

Δύο περίπου ώρες εργάστηκαν εθελοντικά χθες το πρωί στην ακτή της Καλαμίτσας 10 και πλέον εθελοντές, οι περισσότεροι μέλη του συλλόγου των κατοίκων της Κηπούπολης. Έκαναν πολύ καλή δουλειά αφού καθάρισαν διαδρόμους, έκοψαν χόρτα, καθάρισαν την άμμο. Ξεκίνησαν από το σημείο μετά το κατάστημα «Μετρό» κι έφθασαν ως την περιοχή της ακτής που εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο Λούσυ. Στα σκαλάκια στο ύψος του σούπερ μάρκετ Μασούτης διόρθωσαν πρόβλημα ώστε αυτά να ξαναγίνουν λειτουργικά. Αν και η προσέλευση θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, η δουλειά που έγινε είναι μια πολύ καλή αρχή. Την είδαν από κοντά και με τον τρόπο τους τη συνέδραμαν ο Δήμος Καβάλας δια του αντιδημάρχου Ανέστη Τσουρουκίδη, ο νέος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος.

Το μήνυμα της συγκεκριμένης εξόρμησης αφορά την κοινωνία, η βοήθεια της οποίας σε τέτοια προβλήματα πρέπει να υπάρξει. Μπορεί να είναι καθοριστική. Όλοι τώρα περιμένουν την ΕΤΑΔ, με τη διοίκηση της οποίας έχει συνάντηση τη Δευτέρα ο Θόδωρος Μουριάδης. Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Μουριάδης υπενθύμισε ότι στην Καλαμίτσα εκτός από την ΕΤΑΔ (εταιρία του Δημοσίου) έχει αρμοδιότητα και το ίδιο το δημόσιο.

* Μία πολύ καλή αρχή έκαναν χθες εθελοντές κάτοικοι της Κηπούπολης, της Καλαμίτσας και άλλων συνοικιών στη δυτική πλευρά της Καβάλας.  Όσον αφορά την καθαριότητα της παραλίας της Καλαμίτσας μία ομάδα περίπου 10 ατόμων δούλεψε αρκετή ώρα καθαρίζοντας και την αμμουδιά και τους διαδρόμους στο κέντρο της παραλίας. Το έργο βοήθησε ο Δήμος Καβάλας με την παρουσία και του αντιδημάρχου Ανέστη Τσουρουκίδη. Ενδιαφέρον για την εξόρμηση έδειξε και ο νέος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης ενώ βοήθησε με την παρουσία του και με την τεχνογνωσία του ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος. Η ομάδα αν και όλοι περίμεναν να είναι μεγαλύτερη,  είχε όρεξη διάθεση και δεν κουράστηκε εύκολα παρά τον δυνατό ήλιο. Μάζεψε την άμμο εκεί όπου δεν έπρεπε να υπάρχει, έκοψε τα χόρτα, άνοιξε διαδρόμους.  Με λίγα λόγια πέτυχε να κάνει μία πρώτη καλή αρχή σε αυτά που πρέπει να γίνουν στην παραλία.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο Ανέστης Τσουρουκίδης,  ευθύνη για την κατάσταση στην παραλία έχει η ΕΤΑΔ ενώ κριτική έκανε και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που το προηγούμενο διάστημα δεν έδρασαν όπως έπρεπε. Κι όπως κατά τον κ. Τσουρουκίδη ήταν υποχρεωμένοι. Ο Θόδωρος Μουριάδης είπε στους εθελοντές ότι δεν είναι μόνο η ΕΤΑΔ αρμόδια για την Καλαμίτσα αλλά για την αμμουδιά και την παραθαλάσσια περιοχή ευθύνη έχει και το δημόσιο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν τόσο αποτελεσματική εργασία των εθελοντών που γρήγορα γέμισαν με σκουπίδια και υλικά που δεν έπρεπε να είναι στην παραλία περισσότερες από 10 μεγάλες σακούλες. Ο Δήμος Καβάλας είχε μεριμνήσει να υπάρχουν ακόμη περισσότερες. Ο ζήλος ήταν φανερός και έτσι πολλές φορές οι εθελοντές ξεχορτάριαζαν τα ίδια τους τα χέρια, χωρίς δηλαδή να χρησιμοποιούν κασμάδες τσουγκράνες ή φτυάρια. Αυτά υπήρχαν στη διαδικασία της δουλειάς τους αλλά ήταν λίγα.  Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ίδια εξόρμηση εθελοντών, αυτή τη φορά στην παραλία της Ραψάνης. Πρόκειται να δράσουν οργανωμένα οι κάτοικοι της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής, το προσωπικό των σούπερ μάρκετ Μασούτης με την υποστήριξη της εταιρείας Sanitas.

Διαβάστε επίσης