• 24 Απριλίου 2024,

Πανηγυρική αθώωση αστυνομικού στο Τριμελές Καβάλας

 Πανηγυρική αθώωση αστυνομικού στο Τριμελές Καβάλας

Πανηγυρικά αθωώθηκε χθες το πρωί στο Τριμελές Καβάλας αστυνομικός, ο οποίος εργάζεται ακόμη και σήμερα σε αστυνομικό τμήμα του Ν. Καβάλας. Ήταν κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Τίποτα από αυτά που περιελάμβανε η δικογραφία δεν αποδείχθηκε κι έτσι κρίθηκε ομόφωνα αθώος ενώ επίσης αθωωτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Την υπεράσπιση του ανέλαβε ο συμπολίτης δικηγόρος κ. Δημήτρης Παπουτσής. Η δίκη διήρκεσε αρκετά λεπτά παρά το ότι τελικά δεν κατέθεσαν όλοι οι μάρτυρες που προτάθηκαν από την υπεράσπιση.

Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο μετά από καταγγελία πολίτη. Αυτός τον Δεκέμβρη του 2017 βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου εργάζονταν ο κατηγορούμενος για να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία σε προηγούμενη μήνυση του. Η οποία είχε σχέση με κλοπή φορεσιών από γραφεία πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής. Ο κατηγορούμενος που δεν είχε την ιδιότητα του ανακριτικού υπαλλήλου, υποδέχθηκε στο τμήμα τον πολίτη. Του εξήγησε ότι δεν μπορούσε να παραλάβει τα συμπληρωματικά στοιχεία (φωτογραφίες από αναρτήσεις στο διαδίκτυο). Τον ενημέρωσε για την επόμενη διαδικασία και ο πολίτης αποχώρησε. Στη συνέχεια ωστόσο ισχυρίστηκε ότι η πρόθεση του να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία στην αρχική μήνυση γνωστοποιήθηκε από τον αστυνομικό (κατηγορούμενο) στον πολίτη σε βάρος του οποίου είχε κατατεθεί η μήνυση. Αυτό έγινε, αφήνονταν να εννοηθεί, και επειδή ο πατέρας του μηνυθέντα είναι πρώην αστυνομικός. Οι εμπλεκόμενοι παραδέχθηκαν συνάντηση και συζήτηση μεταξύ του κατηγορούμενου και του πατέρα του μηνυθέντα αλλά αυτή δεν αποδείχθηκε ότι ήταν τέτοια όπως καταγγέλθηκε. Ήταν σύντομη και πολύ αόριστη.  «Ταλαιπωρούμε τόσο καιρό χωρίς να φταίω πουθενά» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος αστυνομικός. Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πρόεδρος της ένωσης των αστυνομικών υπαλλήλων του Νομού Καβάλας.

Η χθεσινή συνεδρίαση του Μονομελούς Καβάλας ήταν και πάλι σύντομη. Οι άλλες υποθέσεις του Τριμελούς ήταν οικογενειακά επεισόδια και λαθρεμπόριο τσιγάρων. Δίκη θα γίνει στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας τη Δευτέρα. Στη συνέχεια οι ακροαματικές διαδικασίες σταματούν, αυτήν την φορά όχι λόγω κορωνοϊού αλλά λόγω Καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης