• 25 Απριλίου 2024,

Παρουσία του προέδρου του Αρείου Πάγου η τιμή στον Γεώργιο Βελλή

 Παρουσία του προέδρου του Αρείου Πάγου η τιμή στον Γεώργιο Βελλή

Μια διαφορετική στιγμή γνώρισε σήμερα το δικαστικό μέγαρο Καβάλας. Μετά από την τελετή των εγκαινίων του για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο χώρο πλησίον του μεγάλου ακροατηρίου, στο ακροατήριο Α. Πλέον το ακροατήριο έχει όνομα και ονομάζεται αίθουσα «Γεωργίου Βελλή». Πρόκειται για τον συνταξιούχο δικαστικό, επί τιμή αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο οποίος γεννήθηκε το 1934 στην Καβάλα.

Πολύς κόσμος παρακολούθησε τη χθεσινή εκδήλωση. Σ’ αυτή ξεχώρισε με την παρουσία του ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας. Εκεί ήταν επίσης η προϊσταμένη δικαστής του Εφετείου Θράκης. Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος. Ακόλουθα ο λόγος δόθηκε στον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θυμήθηκε τα χρόνια που το τιμώμενο πρόσωπο Γεώργιος Βελλής ήταν μαθητής στην Καβάλα. αναφέρθηκε σε γεγονότα της δεκαετίας του ’60. Ήμασταν συμμαθητές αλλά ποτέ δε συνυπήρξαμε στο ίδιο τμήμα, σημείωσε ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος. Συμπλήρωσε ότι ο Γιώργος Βελλής διακρίθηκε αμέσως μόλις μπήκε στο δικηγορικό σώμα.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε το Γιώργο Βελλή ως ένα διακεκριμένο δικαστικό λειτουργό, έναν εξαίρετο νομικό, αλλά αναφέρθηκε και στην Καβάλα και πιο συγκεκριμένα στο καπνεργατικό της κίνημα. Αναλυτικότερα αναφορά στο Γιώργο Βελλή επεφύλαξε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Τάσος Κοϊμτζίδης. Μίλησε για τη ζωή και το έργο του Γεωργίου Βελλή, θυμίζοντας ότι αποχώρησε από το δικηγορικό σώμα καθώς συνταξιοδοτήθηκε το 2001. Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος και ο Τάσος Κοϊμτζίδης επεσήμαναν ότι ο Γεώργιος Βελλής διώχθηκε από τη δικτατορία αλλά με την μεταπολίτευση επανήλθε στο δικηγορικό σώμα.

Ο Γιώργος Γραμμένος και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου αποκάλυψαν την πινακίδα στην είσοδο της αίθουσας που φέρει πλέον το όνομα του Γεωργίου Βελλή. Μπήκαν στο εσωτερικό της αίθουσας κι εκεί πραγματικά ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν έκρυψε την έκπληξή του για τις άριστες υποδομές που διαθέτει το δικαστικό μέγαρο Καβάλας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν δικαστικοί λειτουργοί που εργάζονται στην πόλη μας, το πρωτοδικείο Καβάλας, πολλοί δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι και λίγος κόσμος. Εξαιτίας της εκδηλώσεως διακόπηκε για είκοσι περίπου λεπτά η ακροαματική διαδικασία στο Μονομελές.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης