• 20 Απριλίου 2024,

Περισσότερες από 400 συμμετοχές στον αγώνα δρόμου στο περιαστικό δάσος

 Περισσότερες από 400 συμμετοχές στον αγώνα δρόμου στο περιαστικό δάσος

Με περισσότερες από 400 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ο 7ος αγώνας δρόμου στο περιαστικό δάσος της Καβάλας. Ο πολύ καλός καιρός ήταν σύμμαχος μιας διοργάνωσης που κάθε χρόνο σημειώνει μεγαλύτερη επιτυχία. Κατά τους διοργανωτές οι συμμετέχοντες προέρχονταν απ’ όλη την Ελλάδα, πολλοί από τη Μακεδονία- Θράκη. Υπήρξαν συμμετοχές και από τη Λήμνο.

Οι περισσότεροι ήταν Καβαλιώτες. Μία ακόμη φορά δημιουργήθηκαν πολύ ωραίες εικόνες με ανθρώπους όλων των ηλικιών που έβαλαν τα αθλητικά τους, δε φοβήθηκαν τη διαδρομή των 13 χιλιομέτρων κι έλαβαν μέρος στο γεγονός. Άνδρες και γυναίκες μα προπαντός νέοι άνθρωποι. Ανάμεσα τους και υποψήφιοι των προσεχών εκλογών (Δημήτρης Βογιατζής, υποψήφιος με τον Βαγγέλη Παππά).

Στην εκκίνηση εμφανίστηκε ιδρωμένος ο Θόδωρος Μουριάδης, που έκανε τον δικό του περίπατο περπατώντας ως το σημείο Κόντη, το σημείο της εκκίνησης στον Προφήτη Ηλία. Οργανωτικά ο Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας χρησιμοποίησε την εμπειρία του, χάρηκε από τις πολλές συμμετοχές. Κάποιες μάλιστα δηλώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Τον βοήθησαν εθελοντές διασώστες, ο σύλλογος της Χωράφας ενώ για την εκκίνηση (ο δρόμος γέμισε από δρομείς) διέκοψε την κυκλοφορία το προσωπικό της Τροχαίας. «Έχουμε 400 συμμετοχές, αυτό δεν έχει ξαναγίνει» ανακοίνωσαν οι διοργανωτές και τίμησαν για τις διακρίσεις του σε αγώνες δρόμου πολλών χιλιομέτρων τον Σάκη Στημονιάρη. Ο αγώνας είχε και θεατές. Κυρίως τους συνοδούς αυτών που έτρεξαν.

Ωραία ήταν επίσης η εικόνα των αθλητών μετά του εξοπλισμού τους. Μπορούσες να δεις τα πάντα στην πλάτη, στη ζώνη ή και στα χέρια τους. Κάποιοι λόγω των μονοπατιών της διαδρομής είχαν μπαστούνια του σκι ενώ ένας νεαρός άνδρας έτρεξε με τον σκύλο του. Η εκκίνηση του αγώνα έγινε χωρίς επισήμους αφού άπαντες επέλεξαν την εκδήλωση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Προκόπιο που γίνονταν την ίδια ώρα.  Αρνητικά σχολιάστηκε το ότι στο σημείο συγκέντρωσης των αθλητών υπήρχε σορός από σκουπίδια, τα οποία δεν μαζεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες. Στο χθεσινό αγώνα πρώτευσε ο συμπολίτης Λευθέρης Καλλινικίδης.

 

Διαβάστε επίσης