Προς δημοπρασία έργο υποδομής στο Περιγιάλι

 Προς δημοπρασία έργο υποδομής στο Περιγιάλι

Όπως έγραψε χθες η εφημερίδα μας το Υπουργείο Εσωτερικών δείχνει τα χρήματα της ΣΑΤΑ και το πρόγραμμα του «ΦιλόΔημου Ι» και «ΦιλόΔημου ΙΙ» ως πηγές χρηματοδότησης για τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι. Χθες γράφαμε ότι αυτή είναι η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτηση σχετικά με τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι που κατέθεσαν στη βουλή δύο βουλευτές του ΚΚΕ.

Την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει η αρμόδια αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη. Από την απάντησή της προκύπτει ότι πριν από το καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί για το Περιγιάλι, το πρώτο και βασικό έργο υποδομής η διάνοιξη συνοικιακού δρόμου μήκους ενός χιλιομέτρου, από το γήπεδο Ανθή Καραγιάννη έως την οδό Αγίου Τρύφωνα. Η κ. Δρακονάκη θέτει υπόψη των αναγνωστών της εφημερίδας τα οικονομικά δεδομένα των έργων υποδομής, που όπως αφήνει να εννοηθεί ξεπερνούν για πολύ κονδύλια από τις πηγές χρηματοδότησης τις οποίες επικαλείται το Υπουργείο Εσωτερικών.

Λέει για παράδειγμα ότι η διάνοιξη του συγκεκριμένου κεντρικού δρόμου, μαζί με τα απαραίτητα έργα για τη λειτουργία του, έχει προϋπολογισμό πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ τα χρήματα που αναλογούν από τη ΣΑΤΑ και τα προγράμματα του «ΦιλόΔημου» είναι πολύ λιγότερα για τον Δήμο Καβάλας.

Η κ. Δρακονάκη σημείωσε ότι διανοίξεις δρόμων και έργα οδοποιΐας δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος». Ο Δήμος Καβάλας έχει συγκεντρώσει ποσό 1,1 εκατομμύριο ευρώ από την εισφορά σε χρήμα. Το συγκεκριμένο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για το προαναφερθέν έργο η μελέτη του οποίο ολοκληρώνεται. Σύμφωνα με την Ευαγγελία Δρακονάκη τα κόστη για τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι είναι μεγάλα. Παρά ταύτα, το συγκεκριμένο έργο του δρόμου θα δημοπρατηθεί έως τον Ιούνιο.

Αναφορικά με την περιμετρική οδό η Ευαγγελία Δρακονάκη ζητά να είναι εφικτή η τμηματική κατασκευή της, αφού εκπονούνται οι οριστικές μελέτες με χρήματα του υπουργείου, ενώ για την εκκρεμότητα της γέφυρας που κατέρρευσε δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι οι επαφές του δήμου με τα υπουργεία και την περιφέρεια συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης