• 25 Απριλίου 2024,

Προτάσεις των τοπικών φορέων στον Ν. Χαρδαλιά για να μην επεκταθεί στο Ν. Καβάλας το πρόβλημα της Ξάνθης

 Προτάσεις των τοπικών φορέων στον Ν. Χαρδαλιά για να μην επεκταθεί στο Ν. Καβάλας το πρόβλημα της Ξάνθης

Κάθε πρωί συναντιόνται με τηλεδιάσκεψη οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των βασικών τοπικών υπηρεσιών. Μοναδικό θέμα των τηλεδιασκέψεων τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού, η εφαρμογή τους στο Ν. Καβάλας κτλ. Η

πρωτοβουλία αποδεικνύεται ιδιαίτερα πετυχημένη καθώς δημιουργεί συνθήκες αρίστου συντονισμού και αλληλοενημέρωσης. Η τηλεδιάσκεψη που γίνεται κάθε πρωί στις 9:00 περιλαμβάνει τον Αντιπεριφερειάρχη, τους τέσσερις δημάρχους, τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τη Διεύθυνση Υγείας, την τοπική πολιτική προστασία. Ακόμη και τον Αστυνομικό Διευθυντή. Κατά περίπτωση καλούνται και συμμετέχουν και άλλοι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης είπε: «Κι εγώ δεν περίμενα την επιτυχία της τηλεδιάσκεψης και πόσο χρήσιμη θα ήταν. Στηρίζεται στην καλή διάθεση που δείχνουν όλοι όσοι συμμετέχουν για συνεργασία και επίλυση προβλημάτων. Τη τηλεδιάσκεψη μπορούμε να τη συνεχίσουμε και όταν λήξει ο συναγερμός για τον κορονοϊό. Μία τηλεδιάσκεψη που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να γίνεται τακτικά και όχι κάθε μέρα».

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης συζητήθηκε το πρόβλημα του κορωνο ϊού στη γειτονική Ξάνθη και πως αυτό δεν θα επεκταθεί στο νομό Καβάλας.

Ο κ. Αντωνιάδης είπε: «Όντως υπάρχει μία ανησυχία από όλους, η οποία αφορά όσους δουλεύουν στην Ξάνθη και μένουν στην Καβάλα. Είναι κυρίως στρατιωτικοί.

Υπάρχουν κάτοικοι του Δροσερού της Ξάνθης που δουλεύουν σε επιχειρήσεις του Δήμου Νέστου. Στείλαμε επιστολή εκεί που πρέπει για τους όρους με τους οποίους φιλοξενούνται σε ιδρύματα του Νομού Καβάλας – ακόμη και σε ιδιωτικές κλινικές της δικής μας περιοχής- κάτοικοι από την Ξάνθη. Παρατηρούμε ότι π.χ. προτιμούν να εξετάζονται στο Νοσοκομείο Καβάλας και όχι στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Είναι κάτι που συνέβαινε και στο παρελθόν αλλά τώρα γίνεται πιο συχνά. Εκτιμώ ότι αυτές τις ημέρες που εφαρμόζονται τα μέτρα του κορωνοϊού γίνεται εξαιρετική δουλειά στο Νοσοκομείο Καβάλας. Πολύ σωστά κάνουν συνεχώς απολυμάνσεις οι Δήμοι.

Μαθαίνουμε με την ευκαιρία των τηλεδιασκέψεων ότι οι περισσότεροι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων γίνονται -σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- στην Καβάλα. Κι έτσι υπάρχουν στην Καβάλα τα περισσότερα πρόστιμα. Ενημερωθήκαμε από τον αστυνομικό διευθυντή ότι την Δευτέρα και την Τρίτη υπήρξε μία χαλάρωση των μέτρων και οι καβαλιώτες βγήκαν περισσότερο έξω. Κάτι που δεν πρέπει να συνεχιστεί».

Σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού και τα αυξημένα κρούσματα στην Ξάνθη ο Διοικητής του Νοσοκομείου, στηριγμένος σε όσα συζητήθηκαν στις τηλεδιασκέψεις των προηγούμενων ημερών ,είπε: «Οι φορείς του Νομού Καβάλας κάναμε στοχευμένες προτάσεις στο υπουργείο και στην πολιτική προστασία. Προτάσεις που τις υιοθετήσαμε όλοι. Περιμένουμε την απάντηση του κ. Χαρδαλιά».

 

 

Διαβάστε επίσης