• 19 Απριλίου 2024,

Πρώτη φορά ναυαγοσώστες στο Παληό- Όχι όμως στην Καλαμίτσα

 Πρώτη φορά ναυαγοσώστες στο Παληό- Όχι όμως στην Καλαμίτσα

Παρά το ότι στο τέλος της εβδομάδας πραγματοποιείται η πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών και στο δήμο Καβάλας, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε κανονικά η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Για ευνόητους λόγους η έναρξη της συνεδρίασης καθυστέρηση 20 λεπτά ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Ηλίας Καλανταρίδης ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους που ήταν στη συνεδρίαση. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκτιμά ότι άφησαν για λίγο την προεκλογική τους προσπάθεια για τα θέματα του Δήμου.

Από αυτά που αποφασίστηκαν -όλα αποφασίστηκαν ομόφωνα- ξεχωρίζουν οι δύο διαγωνισμοί που γίνονται με καθυστέρηση για την ετοιμασία του Δήμου για την καλοκαιρινή περίοδο. Θα αγοραστούν τέσσερα μικρά σκάφη για τις ανάγκες των ναυαγοσωστών ενώ θα προσληφθούν οι προβλεπόμενοι ναυαγοσώστες. Η καθυστέρηση είπε ο Ηλίας Καλανταρίδης οφείλεται στο ότι πρώτη φορά η υπηρεσία έπρεπε να εκπονήσει σχετική μελέτη. Δεν είχε την προηγούμενη εμπειρία αλλά είναι αισιόδοξη ότι όλα θα γίνουν γρήγορα. Δεν αποκλείεται ωστόσο οι ναυαγοσώστες φέτος τον Ιούνιο να πιάσουν δουλειά στις παραλίες του Δήμου Καβάλας με καθυστέρηση μιας εβδομάδας ή και 15 ημερών.

Ναυαγοσώστες θα υπάρχουν στη Ραψάνη, στο Περιγιάλι και σε δύο παραλίες του Παληού. Πρώτη φορά ο Δήμος Καβάλας θα έχει ναυαγοσώστες στο Παληό. Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση τέτοια υποχρέωση προέκυψε από το Λιμεναρχείο καθώς και οι παραλίες του Παληού θεωρούνται πολυσύχναστες. Το έργο του Δήμου Καβάλας για την πρόσληψη ναυαγοσωστών δεν προβλέπει σχετικό προσωπικό στην Καλαμίτσα.

Από πλευράς των άλλων θεμάτων εγκρίθηκε ο ανάδοχος στο έργο κατασκευών επισκευών ποτιστρών στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Ο μεγάλος διαγωνισμός για αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ με προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια € τελεσφόρησε. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 21 εταιρείες, αναδείχθηκαν 14 προσωρινοί ανάδοχοι που ευτυχώς καλύπτουν όλα τα είδη που πρέπει να προμηθευτεί ο Δήμος Καβάλας για να μοιράσει στους δικαιούχους του προγράμματος.

 

Διαβάστε επίσης