Πρώτη συναυλία Cosmopolis : Μαγική νύχτα από ΘΡΑΞ ΠΑΚC & Villagers Of Ioannina (φωτογραφίες)

 Πρώτη συναυλία Cosmopolis : Μαγική νύχτα από ΘΡΑΞ ΠΑΚC & Villagers Of Ioannina (φωτογραφίες)

Μαγική νύχτα επιφύλαξαν στους θεατές που γέμισαν το θέατρο του φρουρίου της Καβάλας, το γεμάτο φεγγάρι και η εξαιρετική καλοκαιρινή βραδιά, στην πρώτη συναυλία του φετινού Φεστιβάλ Cosmopolis. Νέοι από όλοι την Μακεδονία και την Θράκη άρχισαν από νωρίς να γεμίσουν τις κερκίδες του θεάτρου για να ακούσουν τους ΘΡΑΞ ΠΑΚC και τους Villagers Of Ioannina.

Την βραδιά άνοιξε το συγκρότημα από την Θράκη, ο Γιώργος Σταυρίδης (νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή) και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης (γκάιντα, καβάλ, ζουρνάς, φωνή) που παίζουν μαζί από το 2008, έπαιξαν τραγούδια από διαφορετικά μουσικά είδη, όμως όπως φάνηκε αγαπητά στο κοινό. Το πάθος της μπάντας πέρασε και στους θεατές, φαίνεται ότι η Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια ήταν μεταδοτική.

Η συνέχεια ανήκε στην experimental heavy rock μπάντα Villagers of Ioannina City (VIC) που προέρχεται από τα βουνά της Ηπείρου. Ο μοναδικός τους ήχος συνδύασε την παραδοσιακή μουσική με heavy psychedelic rock. Η μπάντα χρησιμοποίησε ένα ευρύ φάσμα οργάνων, όπως low tuned κιθάρες και μπάσο, hammond και rhodes, μαζί με παραδοσιακά όργανα όπως κλαρινέτο, γκάιντα, καβάλ, didjeridoo και πολλά άλλα.

Από το 2007 που βρέθηκαν μαζί «Οι χωριάτες από τα Γιάννενα» (σε ελεύθερη μετάφραση) χαράζουν τον δικό τους μουσικό δρόμο με συναυλίες και εμφανίσεις σε όλη την χώρα αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα ο δρόμος αυτός πέρασε, ευτυχώς, από την Καβάλα. Όσοι έκαναν τον κόπο να ανέβουν μέχρι το φρούριο θα θυμούνται την πρώτη βραδιά του Cosmopolis.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης