RC Kavala Acro Team: Η ομάδα ακροβατικού αερομοντελισμού με έδρα την Καβάλα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

 RC Kavala Acro Team: Η ομάδα ακροβατικού αερομοντελισμού με έδρα την Καβάλα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Αδιαμφισβήτητα οι ελιγμοί των αεροσκαφών επίδειξης αποτελούν πόλο έλξης για τους περισσότερους από εμάς. Οι εντυπωσιακές “τούμπες”, οι ελεύθερες πτώσεις και τα εντυπωσιακά χρώματα στον ουρανό δημιουργούν μια άκρως ελκυστική εικόνα, στην οποία λίγοι μπορούν να αντισταθούν

Ρεπορτάζ: Ναπολέων Παπαδόπουλος

Η RC Kavala Acro Team πραγματοποιεί τέτοιους ελιγμούς, όχι με μεγάλα αεροσκάφη, αλλά με μικρά μοντέλα που κατασκευάζουν τα μέλη της και τα πιλοτάρουν από το έδαφος. Πρόκειται για μια οικογενειακή ομάδα ακροβατικού αερομοντελισμού που ιδρύθηκε το 2013 και έχει ως έδρα την Καβάλα. Κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι αποτελείται από τέσσερα άτομα,  τα οποία συνδέονται με στενούς συγγενικούς δεσμούς.

Ένας πατέρας, οι δύο γιοι του και ο αδερφός του “ένωσαν” την κοινή τους αγάπη για τον ακροβατικό αερομοντελισμό και δημιούργησαν την πρωτότυπη αυτή ομάδα, η οποία αποτελεί την πρώτη ομάδα ακροβατικού αερομοντελισμού στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τους Καβαλιώτες, Δημήτρη, Κωνσταντίνο, Σωκράτη και Αχιλλέα Κατσούλη. Ο Δημήτρης, πατέρας του Σωκράτη και του Αχιλλέα, αποτελεί τον Chief Εngineer της ομάδας, ενώ ο αδερφός του, Κωνσταντίνος, έχει το ρόλο του Chief Logistics. Οι δύο “μικροί” της ομάδας, Σωκράτης και Αχιλλέας, αποτελούν τους Demo Pilots.

Η ομάδα διαθέτει σήμερα δέκα μοντέλα στο στόλο της. Οι κατηγορίες είναι πολλές και περιλαμβάνουν πολύ μικρά αεροσκάφη μέχρι και πολύ μεγάλα. Η RC Kavala Acro Team έχει λάβει μέρος σε αερομοντελιστικές επιδείξεις και αεροπορικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα, όπως το “Kavala Air Show” και η αεροπορική επίδειξη “Athens Flying Week” στην Τανάγρα.

Στόχος της ομάδας μελλοντικά είναι, πέρα από τη δραστηριοποίηση εντός συνόρων, και η συμμετοχή σε επιδείξεις και εκδηλώσεις του εξωτερικού. Το ThessToday.gr συναντήθηκε με τα δύο μέλη της ομάδας, τον Κωνσταντίνο και τον Αχιλλέα, μιλώντας μαζί τους για την πορεία τους μέχρι σήμερα και τους στόχους που θέτουν για το μέλλον.

“Από τη στιγμή που και τα δύο μικρά μέλη της ομάδας ήρθαν σε ηλικία, που ήταν ικανά να δείξουν πράγματα, μας ήρθε η ιδέα για την ομάδα. Σχηματίστηκε η ομάδα και στη συνέχεια φτιάξαμε την ιστοσελίδα που δημοσιεύουμε τη δουλειά μας. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τον ελληνικό αερομοντελισμό. Η τοπική κοινότητα μας έχει στηρίξει πάρα πολύ. Στις δύο συμμετοχές που είχαμε στην Τανάγρα ο δήμος Καβάλας, μέσω της ‘ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ’, ήταν χορηγός μας και κάλυψε μεγάλο μέρος των εξόδων μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Chief Logistics, Κωνσταντίνος Κατσούλης, σχετικά με την ιδέα σύστασης της ομάδας και τη στήριξη από την τοπική κοινότητα.

Για το στόχο διαφήμισης της Καβάλας, μέσω της ομάδας, ο Κωνσταντίνος σημείωσε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια: “Μέσω της ομάδας μας προσπαθούμε να διαφημίζουμε το όνομα της Καβάλας. Άλλωστε και στο όνομα της ομάδας έχουμε διατηρήσει το όνομα της πόλης, ώστε να ‘διαφημίζεται’. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα μας τονίζουμε ότι η βάση μας είναι η Καβάλα. Τις δύο φορές που κατεβήκαμε στην Τανάγρα στο ‘Athens Flying Week’ μοιράσαμε διαφημιστικά φυλλάδια για το δήμο και την πόλη της Καβάλας, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε.

Τέλος, από την πλευρά του ο “μικρός” της ομάδας και Demo Pilot, Αχιλλέας Κατσούλης, ανέφερε πως είναι τυχερός που συνεχίζει μια οικογενειακή παράδοση σαν και αυτή: “Έχοντας ως πρότυπο τον αδερφό μου, που έχει τεράστια εμπειρία στις πτήσεις ακραίων ακροβατικών, αποφάσισα να εμπλακώ στην ομάδα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό καθώς λαμβάνω γνώση και εμπειρία από τα άλλα μέλη της ομάδας. Πέρα από ομάδα είμαστε οικογένεια. Οι δεσμοί που μας συνδέουν είναι πολύ δυνατοί. Σκοπεύω να συνεχίσω μαζί με τον αδερφό μου την οικογενειακή παράδοση, λαμβάνοντας τα ηνία από τους μεγαλύτερους της οικογένειας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή : thesstoday.gr

Διαβάστε επίσης