• 20 Απριλίου 2024,

Rotary ΝΕΣΤΟΣ : Δραστηριότητες του ομίλου το πρώτο τρίμηνο του 2019

 Rotary ΝΕΣΤΟΣ : Δραστηριότητες του ομίλου το πρώτο τρίμηνο του 2019

Σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες του Ομίλου μας κατά το πρώτο  τρίμηνο του 2019

–Α. Την καθιερωμένη μουσικοχορευτική βραδιά κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Όμιλός μας το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 στο σπίτι του ροτ. Στέλιου Καφά στην Καβάλα.

Με τον Στέλιο στα πλήκτρα και με την υπέροχη φωνή της Λίτσας Ασωνίτου περάσαμε μια αξέχαστη βραδιά, όπως με συνέπεια ετοιμάζουμε κάθε αρχή του έτους με μεράκι και κέφι.

Τυχερός στάθηκε ο εισερχόμενος Πρόεδρος του Ομίλου μας ροτ. Γιώργος Χατζηδημητρίου, που θα αναλάβει τη διοίκηση την 1η Ιουλίου 2019.

–Β.  Η  πρώτη συνάντηση των μελών του Ομίλου στη νέα μας έδρα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019 στην κοσμική ταβέρνα «ΡΕΤΡΟ» στη Χρυσούπολη. Σ’ ένα πολύ όμορφο  περιβάλλον μπορέσαμε να δεχθούμε και την επίσκεψη του συντοπίτη μας Αριστογείτονα Κώτσα, στον οποίο και ανακοινώσαμε επίσημα ότι έγινε δεκτή η πρότασή μας προς τους Ροταριανούς Ομίλους της Θεσσαλονίκης, ώστε να τιμηθεί   με το φετινό βραβείο ευποιίας για τη συνολική προσφορά του  στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

–Γ.   Το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019 αντιπροσωπεία των μελών του Ομίλου μας παρακολούθησε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την απογευματινή μουσικοχορευτική παράσταση «ΝΑΧΕΙΣ ΧΑΡΗ ΜΑΓΚΑ», που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Αριστογείτων Κώτσας, η οποία αναφέρεται στη ζωή και το έργο του μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Γιώργου Μητσάκη, ο οποίος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έζησε στην Καβάλα ορισμένα από τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας.

–Δ.  Την Κυριακή το πρωί, 24 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήσαμε την τακτική μας συνάντηση  στο ξενοδοχείο «ΚΟΥΡΟΣ» στη Δράμα, ιδιοκτησίας του μέλους του Ομίλου μας ροτ. Σάββα Τζαμτζή, όπου απολαύσαμε τον καφέ μας και είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους πανέμορφους και φιλόξενους χώρους του.

–Ε.  Την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, πριν την τακτική μας συνάντηση γίναμε δεκτοί  στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ από την Διευθύντριά του  γιατρό Στέλλα Αργυριάδου, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη παράδοση της δωρεάς των εννέα τριθέσιων μεταλλικών καναπέδων.

 

–ΣΤ.  Την Κυριακή,  3 Μαρτίου 2019, αντιπροσωπεία μελών του Ομίλου μας παρέστη στην καθιερωμένη τελετή «ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΥΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΥ», που διοργανώνουν κάθε χρονιά οι Ροταριανοί Όμιλοι της Θεσσαλονίκης στα πρότυπα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ.   Για τέταρτη συνεχή χρονιά η πρόταση του  Ομίλου μας έγινε πανηγυρικά δεκτή και ο Γεροντιανός στην καταγωγή και μεγαλωμένος στη Χρυσούπολη  Αριστογείτων Κώτσας βραβεύθηκε για τη συμβολή του στην έρευνα και καταγραφή στοιχείων της καταγωγής μας, συλλογή και ανάδειξη θησαυρών λαογραφίας, συγγραφή θεατρικών έργων και ανέβασμα μουσικοχορευτικών παραστάσεων και γενικότερα  για την προσφορά του   ευρύτερα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Κεντρικός ομιλητής στην εν λόγω εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «THE  MET» στη Θεσσαλονίκη, ήταν ο Επίτροπος Εσωτερικών και μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ακολούθως παρακαθήσαμε στο επίσημο γεύμα προς τιμήν των βραβευμένων.

 

–Ζ.   Το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Μαρτίου 2019,  αντιπροσωπεία  μελών του Ομίλου μας παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, που διοργάνωσε ο Δήμος Νέστου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης με κεντρικό ομιλητή τον ροτ. Μένανδρο Μαρινάκη.  Μεταξύ των γυναικών που τιμήθηκαν ήταν και οι κυρίες  Στέλλα  Αργυριάδου,  Αναστασία Δομινάρη – Μερσίνογλου,  Λαρίσα  Κοσμίδου ,  Τάση Κώτσα  και Παρασκευή  Ξανθοπούλου,  οι οποίες τίμησαν κατά το παρελθόν τον Όμιλό μας, αποδεχόμενες να παραστούν και να μιλήσουν σε εκδηλώσεις μας.

 

–Η.  Την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, κατά την τακτική μας συνάντηση στη Χρυσούπολη, έγινε η επίσημη παρουσίαση (με την βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων), της ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ και είχαμε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να θυμηθούμε με νοσταλγία   λαμπρές στιγμές προσφοράς και συναδέλφωσης των μελών του Ομίλου μας.

 

www.rotarynestos.blogspot.gr

 

–Θ.   Την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019, ο Όμιλός μας διοργανώνει   τον καθιερωμένο «ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»,  στην καφετερία «THE BAR»,  στη Χρυσούπολη και ώρα 06:00 μ.μ. Ομιλήτριες θα είναι: 1. Η διευθύντρια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ιατρός κ. Στέλλα Αργυριάδου  και 2.  η ιατρός του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ κ. Αναστασία Λυγερά με θέμα:

 «ΠΟΛΥΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ»

Τα έσοδα από την εκδήλωση προορίζονται για το ανθρωπιστικό ταμείο του Ομίλου μας.

 

–Ι.  Αξίζει να παραθέσουμε το κείμενο του βραβευθέντος Αριστογείτονα Κώτσα, στο οποίο με γλαφυρό τρόπο περιγράφει σκέψεις και συναισθήματα αναφορικά με τη βράβευσή του:

Διαβάστε επίσης