• 18 Απριλίου 2024,

Σε τρεις ακόμη παραλίες του Δήμου Καβάλας μηχανισμοί διευκόλυνσης ΑμΕΑ

 Σε τρεις ακόμη παραλίες του Δήμου Καβάλας μηχανισμοί διευκόλυνσης ΑμΕΑ

Τα κυκλοφοριακής φύσεως θέματα συζητήθηκαν περισσότερο στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Για ορισμένες αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής υπήρξαν ερωτήσεις και διορθωτικές κινήσεις. Οι οποίες χθες δρομολογήθηκαν.

Συζητήθηκε και η προοπτική ορισμού (σύμφωνα με νέο νόμο) θέσεων επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών Ταξί. Έχει γίνει μια σχετική μελέτη αλλά επειδή αυτή δεν εξετάστηκε από την Τροχαία θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων. Άρα και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ομόφωνα η επιτροπή ενέκρινε την απομάκρυνση του κουβούκλιου κενού περιπτέρου μπροστά από το πρακτορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Ο ενοικιαστής αποχώρησε και παρά τις ενέργειες του Δήμου, νέος δεν βρέθηκε. Άρα το κουβούκλιο θα απομακρυνθεί και μέχρι νεοτέρας η θέση θα καταργηθεί.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μιχαηλίδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ. Στον κ. Κρεμύδα ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος Καβάλας με ώριμες μελέτες που διαθέτει θα ζητήσει χρηματοδότηση (από το πρόγραμμα Φιλόδημος) για τρεις ακόμη ειδικές κατασκευές ώστε να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα τα Καλοκαίρια άτομα με κινητικά προβλήματα. Η πρόταση του Δήμου Καβάλας θα υποβληθεί άμεσα σε τμήμα του ΕΣΠΑ.

Έχει ίδια χαρακτηριστικά με αυτήν που υπέβαλλε πρόσφατα ο Δήμος Θάσου. Στην πρόταση του Δήμου Καβάλας προβλέπεται η προμήθεια ειδικών κατασκευών και εγκατάσταση τους το Καλοκαίρι στις Γλάστρες (Παληό), στην παραλία της Νέας Καρβάλης και στη Ραψάνη.

Με την ίδια πρόταση προβλέπονται εργασίες διευκόλυνσης ΑμΕΑ σε υφιστάμενη κατασκευή στο Περιγιάλι, κοντά στο κατάστημα Πρώτο Κατσίκι. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας βλέποντας τι γίνεται με άλλες ίδιες προτάσεις, αισιοδοξούν ότι η πρόταση τους θα εγκριθεί άμεσα ώστε οι μηχανισμοί να εξυπηρετήσουν ΑμΕΑ το προσεχές Καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης