• 28 Μαρτίου 2024,

Στην Καβάλα ο αρχηγός ΓΕΣ

 Στην Καβάλα ο αρχηγός ΓΕΣ

Ο αρχηγός ΓΕΣ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής πρόκειται να επισκεφθεί την Καβάλα για να τιμηθεί σε εκδήλωση που θα γίνει στις 20 Οκτώβρη. Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει στην πόλη μας το 25μελές κεντρικό διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών. Η συνεδρίαση θα γίνει το μεσημέρι της 20ης Οκτώβρη, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην όμορφη αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα την 28η Οκτωβρίου του 1940. Ομιλητής με αυτό το θέμα θα είναι ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κ. Γρηγόρης Κωσταράς. Πριν ή μετά την ομιλία θα γίνει βράβευση του αρχηγού ΓΕΣ, στον οποίο θα απονεμηθεί ο Χρυσός Σταυρός των Εφέδρων Αξιωματικών.

Στη διοργάνωση και της συνεδρίασης και της εκδήλωσης εμπλέκεται ως «οικοδεσπότης» ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Καβάλας. Ο πρόεδρος του κ. Γιάννης Κελγιώργης είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, εκλεγμένος μάλιστα δεύτερος στη σειρά. Μέσω του τοπικού συνδέσμου θα βοηθήσουν για τη διοργάνωση των δύο γεγονότων τόσο ο Δήμος Καβάλας όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Θα βοηθήσει επίσης η ΧΧ Μεραρχία Τεθωρακισμένων.

Ο κ. Στεφανής είναι αρχηγός ΓΕΣ από τον Γενάρη του 2017. Το βιογραφικό του αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: Ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1959 και έλκει την καταγωγή του από την Αγιάσο. Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Τάξης 1982 (ανθυπίλαρχος), Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξιωματικών Τεθωρακισμένων. Παρακολούθησε το Προκεχωρημένο Σχολείο Αξιωματικών Τεθωρακισμένων στις ΗΠΑ (Army Armor School, Fort Knox, Kentucky). Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ όπου απέκτησε MBA σε «Στρατηγικές Ασφαλείας». Μεταξύ άλλων ήταν υπασπιστής Στρατού Ξηράς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. (επί Προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου).

Διαβάστε επίσης