• 20 Απριλίου 2024,

Στις 24 Μαρτίου ο 2ος Παπαχρηστίδειος δρόμος στην Ελευθερούπολη

 Στις 24 Μαρτίου ο 2ος Παπαχρηστίδειος δρόμος στην Ελευθερούπολη

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου για την παρουσίαση του αγώνα «2ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου στην Ελευθερούπολη. Ο αγώνας θα γίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019».

Φέτος υπάρχουν αλλαγές στη διαδρομή σε σχέση με πέρσι.  Αλλάζει το σημείου εκκίνησης αλλά και τερματισμού που θα είναι μπροστά από το άγαλμα του Φρίξου Παπαχρηστίδη(μεγάλος ευεργέτης της Ελευθερούπολης) στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Πέρσι ο αγώνας είχε εκκίνηση και τερματισμό το χώρο της Λαϊκής αγοράς πίσω από την Εθνική τράπεζα.    Επίσης στο φετινό αγώνα θα παραβρεθεί και αντιπροσωπία από τη Γαλλική πόλη Αντονί που είναι αδελφοποιημένη με το Δήμο Παγγαίου. Η αντιπροσωπία

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές-τριες που ανήκουν στη δύναμη των σωματείων-μελών του ΣΕΓΑΣ, γεννημένοι από το 2002 και μεγαλύτεροι, καθώς και βετεράνοι και ανεξάρτητοι αθλητές-τριες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5.000μ. κυκλικά στον αστικό ιστό της Ελευθερούπολης. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί από τον περίβολο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και στο ίδιο σημείο ορίστηκε να γίνει και ο τερματισμός. Στις 11.45 θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα δρόμου 1.000μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής-εγγραφές των αθλητών-τριών θα γίνονται ηλεκτρονικά στο mail:drakouk1965@gmail.comκαι στον χώρο των αγώνων μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγωνίσματός τους.

Για τους συμμετέχοντες δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Επικοινωνία-Πληροφορίες: Δράκου Κατερίνα 6936754030.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Παγγαίου που φέρει τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019», η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, ο ΟΚΑ Καβάλας και η ΕΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στο πάνελ της συνέντευξης τύπου ήταν ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Μποσμπότης, και η πρόεδρος του ΟΚΑΚ  Κατερίνα Δράκου.

Αναφέρθηκαν με πολλές λεπτομέρειες στη διοργάνωση, καλώντας τους πάντες να συμμετέχουν σε μια γιορτή του αθλητισμού.

 

 

Διαβάστε επίσης