• 20 Απριλίου 2024,

Τα πρόστιμα της πολεοδομίας δεν εμποδίζουν τη συμφωνία για την Καλαμίτσα

 Τα πρόστιμα της πολεοδομίας δεν εμποδίζουν τη συμφωνία για την Καλαμίτσα

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης συνάντησε στην Αθήνα τον νέο επικεφαλής της ΕΤΑΔ.

Βασικά συζήτησαν για την ακτή της Καλαμίτσας. Η συζήτηση αυτή άργησε λόγω ΕΤΑΔ. Πολλές φορές σημειώσαμε ότι η νέα κυβέρνηση άργησε να ορίσει τους επικεφαλής της, με αποτέλεσμα για μήνες ο Δήμος Καβάλας να μην έχει καμία επικοινωνία με την εταιρία του δημοσίου. Φαίνεται ότι αυτό αλλάζει.

Προκύπτει επίσης ότι την Άνοιξη οι δύο πλευρές θα έρθουν σε συμφωνία για μια νέα παραχώρηση που θα είναι (όπως η αρχική) πολυετής. Κι ενώ τα προηγούμενα επεισόδια του σήριαλ εμφάνιζαν ως «αγκάθι» τα πρόστιμα της πολεοδομίας, αυτή η παράμετρος δεν συζητείται καθόλου!

Τα πρόστιμα έφθασαν στο ποσό των 900.000 ευρώ. Η ΕΤΑΔ πλήρωσε 200.000 ευρώ, «πάγωσε» λόγω προσφυγών της τα υπόλοιπα. Τα πρόστιμα φαίνεται να είναι διαπραγματευτικό ατού του Δήμου για τις επόμενες συζητήσεις, αυτές που θα γίνουν μετά τη συμφωνία για την Καλαμίτσα και θα αφορούν τα παλιά δικαστήρια και την παλιά Μεραρχία.

«Φαίνεται ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές για την Καλαμίτσα» είπε ο Θόδωρος Μουριάδης μετά τη συνάντηση του στην ΕΤΑΔ. Εξήγησε ότι η νέα παραχώρηση θα γίνει με διαφορετικούς όρους από την προηγούμενη. Λογικό αφού πέρασαν ένα σωρό χρόνια της αρχικής συμφωνίας που έγινε επί Λευτέρη Αθανασιάδη. Το δύσκολο μέρος της νέας συμφωνίας αφορά τα μαγαζιά στην ακτή. Ή θα τα εκμεταλλευτεί ο Δήμος και θα δίνει μέρος των ενοικίων στην ΕΤΑΔ ή το αντίστροφο.

Ο Δήμος Καβάλας θα επανέλθει στην ΕΤΑΔ τον άλλο μήνα με master plan που θα ετοιμάσει. Επί αυτού θα γίνει η τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. «Προέχει η Καλαμίτσα, μετά θα δούμε παλιά δικαστήρια και παλιά Μεραρχία» λέει ο Θόδωρος Μουριάδης.

Σημειώνει ότι το πρόβλημα που αντιμετώπισε επί των ημερών της η κ. Τσανάκα- των προστίμων- πλέον δεν είναι εμπόδιο στις συζητήσεις του με τον επικεφαλής της ΕΤΑΔ. Ο οποίος επηρεάζεται θετικά για τα ζητήματα της Καβάλας από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο έχει στενή φιλία.

Αν τα πράγματα εξελιχθούν θετικά ο Δήμος Καβάλας θα αναλάβει την Καλαμίτσα πριν τον Μάη. Θα την φροντίσει για να την επαναφέρει στην Καλοκαιρινή της κατάσταση που ήταν έως και το Καλοκαίρι του 2015.

 

Διαβάστε επίσης