• 26 Απριλίου 2024,

Ταχεία καλοκαιρινά μαθήματα – Οι Ιταλοί μας μάθανε Ιταλικά μέσα σε μισή ώρα !

 Ταχεία καλοκαιρινά μαθήματα  –  Οι Ιταλοί μας μάθανε Ιταλικά μέσα σε μισή ώρα !

Τα μαθήματα της Ιταλικής γλώσσας που παρακολουθήσαμε το βράδυ του Σαββάτου από το ΟΑΚΑ ήταν ταχεία αφού μέσα σε μίση ώρα μάθαμε την γλώσσα και τουλάχιστον μπορούμε να συνεννοούμαστε άνετα.

Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία οτι το βράδυ του Σαββάτου ότι έκανε ο Άγγελος δεν έπιασε και όχι μόνο δεν έπιασε αλλά ήταν και λάθος όπως αποδείχτηκε.

Ο  Άγγελος είχε κάτι άλλο στο μυαλό του όταν έβαζε τον Σιόβα αμυντικό χαφ και τον Φουρτούνη “ψεύτικο” σεντερ φορ αλλά και τον Ζέκα δεξί μπακ.

Δεν του βγήκε και θα έπρεπε να αντιδράσει νωρίτερα.

Δεν το έκανε και μας παρέσυρε το ρέμα , (μάνα μου δεν είναι ψέμα).

Είναι βαρύ το τελικό 0-3 και γίνεται  βαρύτερο λόγω της άσχημης εμφάνισης της Εθνικής μας που συνεχίζει την προσπάθεια για την πρόκριση στα τελικά του Euro.

Αυτή η ήττα από το φαβορί του ομίλου ήταν ψιλοαναμενόμενη χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Θα πρέπει σίγουρα να μας βάλει σε σκέψεις αυτή η προχθεσινή εμφάνιση γιατί πλέον απο εδώ και μετά δεν θα πρέπει να έχουμε άλλες απώλειες.

Είναι αυτό που λέμε ότι παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο.

Δεν αποσύρουμε σε καμμία περίπτωση την εμπιστοσύνη μας προς τον Άγγελο ο οποίος θα πρέπει τις περισότερες δοκιμές να τις κάνει στα οικογενειακά διτέρματα και όχι στα επίσημα παιχνίδια.

Προχθές το παιχνίδι με την Ιταλία δεν γύριζε με τίποτα.

Θύμιζε κάτι από τα exit poll των Ευρωεκλογών που η διαφορά της πρώτης Νέας Δημορκατίας από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τις 5 μονάδες και έφτασε μέχρι και τις 10 κάποια στιγμή.

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ περιμένανε τα επίσημα αποτελέσματα μήπως και κλείσει η ψαλίδα της διαφοράς αλλά όταν άρχισαν να έρχονται τα επίσημα γινόταν ακριβώς το αντίθετο.

Πάντως για την Εθνική μας όσο αφορά την μάχη για την πρόκριση στα τελικά του Euro δεν έχει κριθεί τίποτα και όλα είναι ανοιχτά.

 

Το καλοκαίρι έχουμε διάφορες γιορτές αλλά αυτή που μας κάνει κλικ είναι η γιορτή του σαρμά.

Εσείς που τρελένεσται για σαρμαδάκια δεν θα πρέπει να την χάσετε με τίποτα.

Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 12 στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου στην Νικήσιανη Καβάλας και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μιλάμε αγαπητοί μου αναγνώστες ότι την ημέρα εκείνη θα καταναλωθεί πολύς σαρμάς.

 

Τα μπουρίνια τελειώνουν σιγά – σιγά και τα 35άρια είναι προ των πυλών,

Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα υπάρχει μία αστάθεια τα επόμενα 24ωρα αλλά από την Παρασκευή πρώτα ο θεός πάμε για θερμοκρασίες που θα θυμίζουν τις περιόδους καύσωνα.

Πάντως το Σαββατοκύριακο που  πέρασε  πήραμε μία γεύση από τους νοτιάδες του καλοκαιριού που αυξήσανε τα ποσοστά υγρασίας και κάνανε την ζωή μας δύσκολη.

Ευχόμαστε οτι τα 35άρια που έρχονται να μην συνοδεύονται από υψηλά ποσοστά υγρασίας προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα.

Το έχουμε πει και με την ευκαιρία το ξαναλέμε ότι η ζέστη αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μόνο από την παραλία.

Όσοι μπορείτε τις ημέρες αυτές που το θερμόμετρο θα ξεφύγει να είστε σε κάποια παραλία και να μην το κουνήσετε από εκεί.

 

Το καλό με το φετεινό καλοκαίρι σε σχέση με το περσυνό είναι οτι μέχρι σήμερα είναι πολύ ελεγχόμενες οι πτήσεις των κουνουπιών.

Πέρσι τέτοια εποχή δεν μπορούσαμε να σταθούμε χωρίς μπουκάλες αουτάν στην πλάτη , όπως οι βατραχάνθρωποι , κυρίως τις απογευματινές ώρες και φέτος είμαστε μια χαρά σε σημείο που τα έχουμε ξεχάσει τα κουνούπια.

Μάλλον αυτή την φορά έγινε καλή δουλειά με τους ψεκασμούς οι οποίοι προφανώς έγιναν στην ώρα τους και σταματήσανε, προς το παρόν τουλάχιστον, τα κουνούπια.

Κουνούπια Stop , τσούχτρες επίσης stop και πάμε για άλλα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε πάντα το νου σας γιατί μετά τις Ευρωεκλογές , τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές έρχονται και οι βουλευτικές που είναι και η μητέρα όλων των μαχών όπως ακούμε συχνά.

Ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να το παλέψει αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να σταματήσουν τα αυτογκόλ από την πλευρά της κυβέρνησης που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης