• 28 Μαρτίου 2024,

Τέλος του μήνα η μετακόμιση στο 20ο Δημοτικό Σχολείο

 Τέλος του μήνα η μετακόμιση στο 20ο Δημοτικό Σχολείο

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση μαζί με το Δήμο Καβάλας έχουν συνεννοηθεί, προκειμένου στο τέλος του μήνα, να μετακομίσει στο 20ο Δημοτικό Σχολείο στο Περιγιάλι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, που ακόμη και σήμερα λειτουργεί σε ένα από τα κτήρια της Παιδόπολης.

Η μετακόμιση φαίνεται ότι θα γίνει πριν τις 25 καθώς εκείνη την ημέρα Δήμος Καβάλας και Πρωτοβάθμια ετοιμάζουν τελετή για την έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, με περίπου 50 παιδιά στο νέο κτήριο στο σχολείο του Περιγιαλίου.

Οι εκπαιδευτικοί εξηγούν ότι η συνεκπαίδευση, η συνύπαρξη ΑμεΑ με μαθητές δημοτικού σχολείου, βοηθά και τις δύο πλευρές.

Από την άλλη πλευρά το 20ο δημοτικό σχολείο του Περιγιαλίου, είναι το σχολείο της πόλης με τους λιγότερους μαθητές, παρά την προοπτική που υπάρχει, ν΄ αναπτυχθεί η ανοικοδόμηση στη συνοικία συγκεκριμένη συνοικία.

Το 20ο Δ.Σ. που υποβιβάστηκε σε 3θέσιο, χάνει συνεχώς μαθητές. Γονείς μετακινούν τα παιδιά τους σε όμορα σχολεία, καθώς δεν δέχονται τη συνδιδασκαλία.

Από την τελετή του αγιασμού μέχρι και σήμερα, οι μαθητές του 20ου Δ.Σ. έχουν μειωθεί περαιτέρω. Η υπηρεσία στηρίζει τη λειτουργία του σχολείου, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε και να είχε καταργηθεί, επειδή προβλέπει ότι το Περιγιάλι είναι μία περιοχή, όπου θα υπάρξει ανάπτυξη πολύ γρήγορα.

Εν τω μεταξύ η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τοποθέτησε στα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Καβάλας 120 αναπληρωτές, ενώ ως συνήθως οι εκπαιδευτικοί για την παράλληλη στήριξη που ήρθαν στα σχολεία του νομού Καβάλας είναι λιγότεροι από αυτούς που ζητήθηκαν.

Διαβάστε επίσης