Θα αργήσει η Κυβερνητική απόφαση για την στήριξη του Πρίνου

 Θα αργήσει η Κυβερνητική απόφαση για την στήριξη του Πρίνου

Στη φάση της ενδελεχούς εξέτασης των οικονομικών μεγεθών της δραστηριότητας της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος του Πρίνου βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αυτό αναφέρουν πηγές του energypress, σημειώνοντας παράλληλα πως την εποπτεία της αξιολόγησης των επιπτώσεων της κρίσης στην παραχώρηση που έχει μισθώσει η Energean Oil & Gas, έχει το Μέγαρο Μαξίμου και με τη συνδρομή εξειδικευμένων συμβούλων.

Τα συμπεράσματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν ακόμη εξαχθεί και η διαδικασία που ακολουθείται για την αποτίμηση των οικονομικών μεγεθών οδηγούν κατά πάσα πιθανότητα στο σενάριο της υποβολής αιτήματος προς τη DG COMP για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης. Δέσμευση, άλλωστε της κυβέρνησης, όπως τη διατύπωσε πρόσφατα και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, είναι η αδιάλειπτη παραγωγή πετρελαίου από τον Πρίνο και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Άλλες πληροφορίες του energypress, σημειώνουν ότι για την ώρα δεν είναι ακόμη ώριμη οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, αν και αναγνωρίζονται οι επιπτώσεις σε αυτήν από την πανδημία και την επακόλουθη πτώση της ζήτησης και των τιμών του αργού. Την ίδια στιγμή, πηγές της Energean, επισημαίνουν το γεγονός της εξάντλησης των ορίων για τη συνέχιση της λειτουργίας του Πρίνου υπογραμμίζοντας τα κόστη που έχει επωμιστεί η εταιρία.

(Πηγή Energypress.gr)

Διαβάστε επίσης