• 26 Απριλίου 2024,

Βασιλόπιτα και απολογισμός 2018 για τους Γιατρούς του Κόσμου

 Βασιλόπιτα και απολογισμός 2018 για τους Γιατρούς του Κόσμου

Το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ έκοψε τη βασιλόπιτά του για το 2019 το δραστήριο τμήμα Καβάλας των Γιατρών του Κόσμου. Εκεί ήταν η επικεφαλής του τμήματος και άλλοι εθελοντές. Η Άννα Γιοβανιού διάβασε μια σύντομη ομιλία ευχαριστώντας όλους όσους εθελοντικά βοηθούν το τμήμα και όσους το υποστηρίζουν.

«Η χρονιά που πέρασε περιείχε πολλές δυσκολίες. Εμείς ήμασταν παντού, κοντά στους ευάλωτους πληθυσμούς, σε απομακρυσμένες περιοχές, σε κόσμο που στερείται», δήλωσε η κ. Γιοβανιού. Θύμισε ότι για αρκετούς μήνες εντός του 2018 οι Γιατροί του Κόσμου βρισκόταν κοντά και στους πρόσφυγες, στη δομή του στρατοπέδου Ασημακοπούλου.

Ακολούθησε αναλυτικότερος απολογισμός της δράσης των Γιατρών του Κόσμου. Αναφέρθηκε ότι χορηγήθηκαν 61 εμβόλια σε ανασφάλιστα παιδιά, στο πλαίσιο της εβδομάδας υγείας με οφθαλμίατρο – παιδίατρο – οδοντίατρο και δύο κινητές μονάδες πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Ποδοχώρι, τις Κρηνίδες, στη Νέα Καρυά, στον Πρίνο, στη Νέα Καρβάλη και στη Γραβούνα. Εκείνες τις ημέρες εξετάσθηκαν 841 παιδιά και 171 ενήλικες.

Το τμήμα Καβάλας των Γιατρών του Κόσμου δραστηριοποιήθηκε ακόμη και στο Δήμο Νευροκοπίου ενώ μαζί με την οφθαλμολογική μονάδα εξετάσθηκαν 35 άτομα από οφθαλμίατρο και γυναικολόγο. Με το σύλλογο ΠΝΟΗ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Φιλίππων και στο 5ο νηπιαγωγείο Χρυσούπολης, όπως επίσης στο δημοτικό σχολείο Αμυγδαλεώνα όπου με τη συμμετοχή δύο οδοντίατρων εξετάσθηκαν διακόσια παιδιά.

Χορηγήθηκαν τρόφιμα σε 36 οικογένειες το Πάσχα και τα Χριστούγεννα του 2018, έγιναν ενημερωτικές ομιλίες στο 4ου ΕΠΑΛ και σε νηπιαγωγείο των Σερρών, υπήρξε συμμετοχή στο φεστιβάλ COSMOPOLIS και δωρεά φαρμάκων στο νοσοκομείο, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στα γηροκομεία. Επίσης, ο εξοπλισμός από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου προωθήθηκε στο Δήμο Καβάλας. Το τοπικό τμήμα των Γιατρών του Κόσμου είχε συμμετοχή στην εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας με την ομάδα «ΒΙΑ Stop», στήριξε τη διεξαγωγή του υπερμαραθωνίου στο Παρανέστι, συγκέντρωσε φάρμακα από κοινού με το Επιμελητήριο και τη διασωστική ομάδα για τους πυρόπληκτους στο Μάτι. Συνεργασία υπήρξε τέλος και με την Action Team.

 

 

 

Διαβάστε επίσης