• 28 Μαρτίου 2024,

Βύρων- ΑΕΚ 3-2: Ήταν σαν τελικός (φωτογραφίες) και όλα τα αποτελέσματα του Σαββάτου

 Βύρων- ΑΕΚ 3-2:  Ήταν σαν τελικός (φωτογραφίες) και όλα τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Δυο περσινοί παίκτες της ΑΕΚ ο Κώστας Άγγος και ο Άγγελος Κυγάης πέτυχαν τα γκολ του Βύρωνα στο πρώτο πραγματικά μεγάλο  ντέρμπι της χρονιάς, το απόγευμα του Σαββάτου στο Χαλκερό. Γενικά το παιχνίδι έμοιαζε σαν τελικός.   Μεγάλη ένταση, πάθος, δύναμη και 4 αποβολές.

Η ΑΕΚ φωνάζει για τη διαιτησία και κυρίως για το βοηθό Ζαχαριά που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες με τις αποφάσεις του. Περισσότερο στη φάση του πέναλτι όπου ο Βύρωνας ισοφάρισε 2-2.   Φάση που την γύρισε πίσω ο βοηθός και υπέδειξε πέναλτι στο διαιτητή Κατσίνη.  Εκεί έγινε το δεύτερο ροντέο.

Πριν ο Κατσίνης είχε βγάλει στο τέλος του Α` μέρους κόκκινες κάρτες σε Μπάμπη Προβατίδη και Ηλία Σεφερίδη που όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα,  έβρισε ο ένας τον άλλον. Εδώ είχαμε το πρώτο… ροντέο.   Η αλήθεια είναι ότι ο Ζαχαριάς τα… μπέρδεψε με τον Κατσίνη. Στο τέλος μάλιστα δεν είχε καταλάβει ότι η ΑΕΚ είχε κάνει 3 αλλαγές και δικαιούταν μια ακόμη. Νόμιζε ότι είχε κάνει τέσσερεις. Επίσης σε μια ασυνεννοησία είχε… δίκαιο.  Προς το τέλος ο Κ. Άγγος κέρδισε φάουλ από τον τελευταίο παίκτη της ΑΕΚ, αυτός σήκωσε τη σημαία του αλλά ο Κατσίνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με αποτέλεσμα να την πληρώσει ο… κουβάς. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ κ. Σταμάτης Τσαμάρης διαμαρτυρήθηκε έντονα και αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο, πριν είχε αποβληθεί και ο προπονητής της ΑΕΚ Παύλος Προβατίδης που με το ζόρι κράτησε στο τέλος τη ψυχραιμία του.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά παράλληλα άτυχη. Είχε 3 δοκάρια.  Θα  μπορούσε στο β` μέρος πριν γίνουν όλα αυτά που προαναφέραμε να είχε τελειώσει το ματς. Φαίνεται ότι η ΑΕΚ θα είναι πάλι ανταγωνιστική σε μεγάλο βαθμό παρά τις αλλαγές στο ρόστερ της.  Ο Βύρωνας έχει παίκτες που μπορούν να τον βγάλουν από το αδιέξοδο ανά πάσα στιγμή. Δεν έπαιζε ο Παντελίδης, το σύστημα με τρεις αμυντικούς που εφαρμόζει ο Γιώργος Αγγελίδης θέλει χρόνο.   Το ματς είχε πολλές ιδιαιτερότητες.

Βρέθηκαν αντίπαλοι μπαμπάς και γιός( Κ. Άγγος- Ν. Άγγος), αντίπαλοι επίσης δυο αδέλφια(Α. Κυγάης- Γ. Κυγάης) και συμπαίκτες μπαμπάς και γιος(Θ. Σιαματάς- Χ. Σιαματάς).   Προσοχή στην επιτροπή διαιτησίας, μάλλον χρειάζονται έμπειροι βοηθοί σε δύσκολα ματς.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 13` φάουλ του Μπάμπη Προβατίδη η μπάλα στο δοκάρι στην επαναφορά σουτ του Ν. Άγγου σώζει σε κόρνερ ο Χ. Σιαματάς. Στο 25` ανατροπή του πολύ καλού Τσιτσόπουλου από τον Γοριδάρη, σφυρίζεται πέναλτι και ο Μ. Προβατίδης εκτελεί για το 0-1.

Στο 24` από λάθος του Χαδόλια, ο Άγγελος Κυγάης το 1-1.  Στο 30` σουτ του Ελευθεριάδη πολύ ωραία απόκρουση του Χ. Σιαματά, στη συνέχεια βάζει γκολ ο Νομικός όμως σωστά ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στο 55` σέντρα του Πανάγου, ο Νομικός αστοχεί με κεφαλιά από τα 3 μέτρα. Στο 60` αστοχεί ο  Νομικός  από πολύ καλή θέση. Στο 65` με ωραίο σουτ ο Νομικός το 1-2.   Στο 68` σουτ του Σεμερτζίδη στο δοκάρι αλλά και στο 75` ο Ντέντε σουτ επίσης στο δοκάρι.   Πριν στο 63` ακυρώθηκε γκολ της ΑΕΚ με τον Τσιτσόπουλο μετά από πρώτη κεφαλιά του Ελευθεριάδη και σύγχυση μέσα στην περιοχή.  Στο 83` ο Άγγος με πέναλτι το 2-2 και στο 89` μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Καρίπογλου ο Άγγος με πλασέ το 3-2 για την ολική ανατροπή.

Οι συνθέσεις.

Βύρωνας: Χ. Σιαματάς, Γοριδάρης 46` Σιαματάς Θ, Σεφερίδης, Μαυρογιάννης 63` Κεφαλαδέλης,   Πεφάνης 46` Κεσαπίδης , Δελής, Φαρσάκογλου, Κιτσώνης 46` Σ. Αγγελίδης, Κ. Άγγος, Καρίπογλου, Α. Κυγάης.

ΑΕΚ:  Χαδόλιας, Γ. Κυγάης, Τσιτσόπουλος 90` Σκενδέρης, Στερνιώτης 85` Μπρέγκου, Ελευθεριάδης, Ισα,  Πανάγου, Σεμερτζίδης, Νομικός 77` Κρομμύδας, Προβατίδης, Ν. Άγγος 60` Ντέντε.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στο Κύπελλο της ΕΠΣΚ. 

Πρίνος: Αρης  Πρίνου- Κεραυνός Καλλιράχης 1-2

Λιμενάρια: Αναγέννηση Λιμεναρίων- Θεαγένης Θάσου 3-0

Ξεριά:  Πανιώνιος Ξεριάς- Ατρόμητος Λεκάνης 3-0

Χρυσοχώρι: Απόλλων Χρυσοχωρίου-  Νέστος Χρυσούπολης 0-5

Αγίασμα: Μακεδονικός Αγιάσματος- Μαίανδρος Γέροντα 0-5

Ζυγός: Αρης Ζυγού- Ασπίδα Πολυστύλου 1-0

Χαλκερό: Βύρωνας- ΑΕΚ Καβάλας 3-2

Νέα Καρβάλη: Μυρμιδόνες- Καβάλα 2004 1-2

Νικήσιανη: Παγγαίο- Ορφέας Ελευθερούπολης 0-6

Ελευθερές: Κεραυνός Ελευθερών- Αστέρας Φωλιάς 1-0

Ορφάνι: Μ. Α Ορφανίου-  Φρίξος Πλατανοτόπου 1-3

*Σε φιλική αναμέτρηση ο Αετός Ορφανού επικράτησε με 2-1 μέσα στην έδρα του Εθνικού Σιδηροκάστρου.   

Διαβάστε επίσης