• 28 Μαρτίου 2024,

Υπό την εποπτεία του δημοσίου Ακόντισμα και Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης

 Υπό την εποπτεία του δημοσίου Ακόντισμα και Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης

Ο Καπλάνης Ιωσηφίδης είναι εδώ και χρόνια επικεφαλής μιας φιλότιμης πολιτιστικής προσπάθειας που άρχισε και συνεχίζεται στη Νέα Καρβάλη. Η Στέγη Πολιτισμού και το Ακόντισμα, είναι μόνο κάποιες από τις προσπάθειες που υλοποιεί ουσιαστικά η κοινωνία της Νέας Καρβάλης με μεγάλη επιτυχία.

Για όλα αυτά φαίνεται πως έρχεται η ώρα της δικαίωσης. Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι το Ακόντισμα, η Στέγη Πολιτισμού, το μουσείο και το αρχείο της θα τεθούν υπό την εποπτεία του δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι στη διοίκηση των φορέων θα εμπλακεί και το δημόσιο. Θα δημιουργηθεί ένας οργανισμός που μάλλον θα έχει την ονομασία Οργανισμός του Πολιτισμού των Καππαδοκών.

Τα θέματα τα χειρίζεται η κυβέρνηση με πρωτοβουλία των τοπικών βουλευτών. Επίσημες ανακοινώσεις επρόκειτο να γίνουν το Νοέμβριο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή. Ωστόσο ανέκυψαν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία ευτυχώς ξεπεράστηκαν. Θα ακολουθηθεί το μοντέλο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο οργανισμός θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενος. Ο Καπλάνης Ιωσηφίδης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και πριν το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης