ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

B-21 Raider: Όλα έτοιμα για την παρθενική του πτήση – Θα διαρκέσει πολύ λίγο (βίντεο)

B-21 Raider: Όλα έτοιμα για την παρθενική του πτήση – Θα διαρκέσει πολύ λίγο (βίντεο)

Το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό της Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι σχεδόν έτοιμο για την παρθενική του πτήση, η οποία όμως θα είναι σύντομη.

O γραμματέας της Αμερικανικής Αεροπορίας, Mathheou Donovan αποκάλυψε πρόσφατα σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Όπλου, ότι η παρθενική πτήση του B-21 Raider, της νέας ιπτάμενης πτέρυγας που θα λειτουργήσει παράλληλα με το παλαιότερο Β-2, ως στρατηγικό βομβαρδιστικό, θα έχει μάλλον μικρή διάρκεια, καθώς το αεροσκάφος θα καλύψει μικρή απόσταση.

Όπως είπε θα απογειωθεί από τις εγκαταστάσεις της Northrop-Grumman στο Palmdale της Καλιφόρνια, και θα προσγειωθεί στην αεροπορική βάση Edwards που βρίσκεται περί τα 35 χιλιόμετρα μακριά. Εκεί το αεροσκάφος θα αναλάβει η 420η Μοίρα Δοκιμών, η οποία επανενεργοποιήθηκε πρόσφατα για το σκοπό αυτό. Με βάση την ομιλία του κου Donovan, το πρόγραμμα ανάπτυξης του B-21 προχωρά χωρίς καθυστερήσεις και η πρώτη πτήση αναμένεται εντός χρονοδιαγράμματος.

Δεδομένου ότι η νέα ιπτάμενη πτέρυγα της USAF προέρχεται σχεδιαστικά από το προγενέστερο B-2 Spirit, ενώ στην διαδικασία ανάπτυξής της έχουν αξιοποιηθεί και όλα τα στοιχεία και η εμπειρία που έχουν καταγραφεί από την επιχειρησιακή χρήση του τελευταίου, όντως δεν αναμένονται καθυστερήσεις…

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί όμως είναι ότι το κόστος αγοράς ανά μονάδα θα είναι και πάλι πολύ υψηλό. Δεν θα ανέλθει στα επίπεδα του αντίστοιχου κόστους (Fly-away τιμή 737 εκατομμυρίων δολαρίων!) για το B-2, αλλά θα ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια…

Επομένως ακόμη και υπό τις καλύτερες των προϋποθέσεων, ο αριθμός των 100 μονάδων που σχεδιάζει να αποκτήσει η USAF και να εντάξει στη δύναμη της Global Strike Command, φαίνεται ότι είναι μάλλον υπερβολικός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.