ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στο Ισραήλ – Ενισχύουν την κατάσβεση της φωτιάς που πλήττει τη χώρα (φωτο)

Ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στο Ισραήλ – Ενισχύουν την κατάσβεση της φωτιάς που πλήττει τη χώρα (φωτο)

Αμεση ήταν η ανταπόκριση της Ελλάδας στο αίτημα του Ισραήλ για βοήθεια στις μεγάλες φωτιές, που πλήττουν τη χώρα.

Από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει, ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του, ενώ περίπου 3.500 κατοικίες έχουν εκκενωθεί.

Το πρωί της Παρασκευής (24/05) αναχώρησε από την Ελευσίνα ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Canader CL 415 για το Ισραήλ, ενώ ένα ακόμα αεροσκάφος ίδιου τύπου αναχωρεί εντός της ημέρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις προσπάθειες που γίνονται για να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές.

Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες

Οπως ανακοινώθηκε από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα ελληνικά αεροσκάφη αναμένεται να αναλάβουν αποστολές αεροπυρόσβεσης στο Ισραήλ τις απογευματινές ώρες.

Το αίτημα συνδρομής από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, εστάλη την Πέμπτη (23/05) στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών και αφορούσε σε βοήθεια με εναέρια μέσα. Αμέσως δόθηκε η εντολή για την αναχώρηση των δύο ελληνικών αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι οι φωτιές στο Ισραήλ έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες και πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.