Κρίση στον Έβρο με εγκλωβισμένο τζιχαντιστή του ISIS: Η Άγκυρα προσπαθεί να τον βάλει με το ζόρι στην Ελλάδα! (upd)

Κρίση στον Έβρο με εγκλωβισμένο τζιχαντιστή του ISIS: Η Άγκυρα προσπαθεί να τον βάλει με το ζόρι στην Ελλάδα! (upd)

(Ανανέωση 21:20) Επέστρεψε ο Άραβας με αμερικανικό διαβατήριο το απόγευμα της Δευτέρας στον ίδιο συνοριακό σταθμό που είχε εμφανιστεί νωρίτερα σήμερα και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές ωστόσο δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του.

Κατόπιν τούτου επέστρεψε πίσω στην Τουρκία.

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαιώνει τις πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες, Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν το πρωί της Δευτέρας στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί ζήτησαν από τις ελληνικές μεθοριακές αρχές να επιτρέψουν να εισέλθει στην Ελλάδα, Άραβας με αμερικανικό διαβατήριο, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία.

Ωστόσο, ο άνδρας, ο οποίος φερόταν ως εξτρεμιστής μουσουλμάνος, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς, πριν επιστρέψει ξανά στο συνοριακό σταθμό.

Από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

Αυτό βέβαια που δεν γνώριζε ο Άραβας είναι ότι μπορεί να μπει στη χώρα ανενόχλητος και χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα μέσω των γνωστών διαδρομών στον Έβρο, ή μέσω μιας απλής βόλτας με φουσκωτό στο Α.Αιγαίο για να αποβιβαστεί στις ελληνικές ακτές.


(Αρχικό κείμενο) Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στην «νεκρή ζώνη» στις Καστανιές.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η Άγκυρα θέλει να στείλει στην Ελλάδα άνδρα που φέρεται να είναι τζιχαντιστής και βρίσκεται στην νεκρή ζώνη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία καθώς η Ελλάδα δεν δέχθηκε να περάσει τα σύνορα της.

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη στην ελληνοτουρκική μεθόριο σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης: Τζιχαντιστής που συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης” βρίσκεται στην “νεκρή ζώνη” ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο τζιχαντιστής -πάντα κατά τις ίδιες πηγές- είναι μέλος τους ISIS, πιθανότατα Αμερικανός υπήκοος.

Οι αρχές της Τουρκίας αποφάσισαν σήμερα να εκδώσουν τζιχαντιστές στις χώρες προέλευσής τους, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν τον εν λόγω στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να τον στείλουν σε ελληνικό έδαφος.

Όμως οι ελληνικές αρχές στις Καστανιές αρνήθηκαν να τον δεχθούν, με αποτέλεσμα ο τζιχαντιστής να βρίσκεται στη “νεκρή ζώνη”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.