ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ρωσική φρεγάτα «Yaroslav Mudry» κατέπλευσε στον Πειραιά

Η ρωσική φρεγάτα «Yaroslav Mudry» κατέπλευσε στον Πειραιά

Η φρεγάτα του ρωσικού Ναυτικού «Yaroslav Mudry» βρέθηκε στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά για μία σύντομη επίσκεψη, αφού προηγουμένως είχε επισκεφθεί και την Λεμεσό.

Πρόκειται για μία φρεγάτα κλάσης Neustrashimyy [Σχέδιο 11540 Yastreb (Γεράκι)] και πιο συγκεκριμένα για την μία (την δεύτερη) από τις δυο της κλάσης της, αφού με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου, το πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών της κλάσης ματαιώθηκε.

Κι οι δυο φρεγάτες υπάγονται οργανικά στον Βόρειο Στόλο του ρωσικού Ναυτικού.

Μαζί με την φρεγάτα κατέπλευσαν στον Πειραιά το ωκεάνιο ρυμουλκό Viktor Konetskiy και το πετρελαιοφόρο στόλου Yelnia. Επί των πλοίων επιβαίνει απόσπασμα πεζοναυτών, ενώ στην φρεγάτα διατίθεται και οργανικό ελικόπτερο Ka-27.

Τα πλοία αναχώρησαν από το λιμάνι Μπαλτίσκ την 1η Οκτωβρίου με τελική κατεύθυνση τον Ινδικό Ωκεανό. Κάλυψαν μέχρι στιγμής περισσότερα από εφτά χιλιάδες ναυτικά μίλια.

Το πλοίο επισκέφθηκε ο Ρώσος πρέσβης που συναντήθηκε με το πλήρωμα. Πρόκειται για την πέμπτη επίσκεψη ρωσικών πολεμικών πλοίων το τελευταίο δίμηνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.