ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δοκιμάσουν το νέο βαλλιστικό πύραυλο ενδιάμεσης εμβέλειας

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δοκιμάσουν το νέο βαλλιστικό πύραυλο ενδιάμεσης εμβέλειας

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δοκιμάσουν μέσα στον μήνα τον πρώτο τους βαλλιστικό πύραυλο ενδιάμεσης εμβέλειας (IRBM) μετά την αποχώρησή τους από τη Συνθήκη INF.

Η Συνθήκη INF υπογράφηκε μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ το 1987, οδηγώντας στην καταστροφή των βαλλιστικών πυραύλων των δύο χωρών με εμβέλειες από 310 έως 3.420 μίλια.

Τώρα οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην δοκιμή ενός νέου πυραύλου, αλλά χωρίς να αναφέρουν ποιος θα είναι αυτός.

Το νέο όπλο θα μπορούσε να είναι μια εξέλιξη του Pershing II ή να βασίζεται στον αντιβαλλιστικό πύραυλο SM-6 ή σε κάποιο στόχο δοκιμών που προσομοιάζει έναν αληθινό βαλλιστικό πύραυλο.

Η Κίνα δεν έχει υπογράψει την INF και έχει ένα μεγάλο οπλοστάσιο τέτοιων πυραύλων με συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές, όπως ο DF-26, ικανών να παραλύσουν περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Οι αντίστοιχοι αμερικανικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στο Γκουάμ ή τις Αλεούτιες νήσους ή σε γειτονικές προς την Κίνα χώρες, αλλά φυσικά και στην Ευρώπη, κάτι που στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 είχε δημιουργήσει ένα τεράστιο κίνημα κατά της εγκατάστασής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.