ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χάρτινα περιπολικά με σκοπό τον…εκφοβισμό των οδηγών

Χάρτινα περιπολικά με σκοπό τον…εκφοβισμό των οδηγών

Θέλοντας να περιορίσουν σημαντικά τις τροχαίες παραβάσεις, οι Τούρκοι αποφάσισαν να προβούν σε μία οικονομική, αλλά όχι σίγουρη προς το αποτέλεσμά της λύση.

Τι σκέφτηκαν λοιπόν; Απλά να κατασκευάσουν από σκληρό χαρτόνι την σχεδιαστική φόρμα ενός περιπολικού, να το στολίσουν με τα απαραίτητα διακριτικά της Τροχαίας και να το τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο με σκοπό τον «εκφοβισμό» των οδηγών.

Μάλιστα έχουν τοποθετήσει και ηλιακούς συλλέκτες, μέσω των οποίων παρέχεται ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσουν τα φώτα και οι fake σειρήνες.

Κοιτώντας τις φωτογραφίες η σχεδιαστική απεικόνιση του οχήματος δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, όπως και η τοποθέτησή του πάνω σε σιδερένια δοκάρια, που δεν αποτελεί και το πιο ρεαλιστικό στοιχείο.

Αλλά, παρά την προχειρότητα της κατασκευής, η παραπάνω ιδέα έχει ήδη βρει αρκετούς υποστηρικτές, όπως την αστυνομία του Radford Road στο Nottinghamshire της Μ. Βρετανίας, η οποία μέσω μηνύματος στο Twitter δείχνει ότι σκέφτεται να χρησιμοποιεί παρόμοιες τακτικές στους δρόμους, ζητώντας παράλληλα την άποψη των πολιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, αναφορές τουριστών από την Τουρκία λένε ότι ενώ τα ψεύτικα αστυνομικά αυτοκίνητα μπορεί αρχικά να λειτουργούν θετικά, οι ντόπιοι οδηγοί γνωρίζουν πλέον ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι χαρτονιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.