ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μ.Πομπέο για «θερμό» επεισόδιο: «Ανησυχώ για λανθασμένη κρίση από πλευράς Κύπρου, Τουρκίας ή… Ελλάδας»!

Μ.Πομπέο για «θερμό» επεισόδιο: «Ανησυχώ για λανθασμένη κρίση από πλευράς Κύπρου, Τουρκίας ή… Ελλάδας»!

“Πάντα ανησυχώ για το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας” είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για κάποιο περιστατικό στην περιοχή, λόγω των παραβιάσεων των τουρκικών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο και των παράνομων δραστηριοτήτων γεώτρησης της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε:

«Πάντα ανησυχώ όταν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει κάποιο λάθος ή ένας λανθασμένος υπολογισμός από οποιαδήποτε πλευρά, είτε πρόκειται για λανθασμένη κρίση από πλευράς Κύπρου, Τουρκίας, Ελλάδας, ή οποιαδήποτε χώρας.

Κανείς δεν θέλει να επιτρέψει τέτοια λάθη και παρεξηγήσεις να οδηγήσουν σε κλιμάκωση. Γι’ αυτό όσον αφορά τη γεώτρηση των Τούρκων σε εκείνα τα μέρη, είπαμε ότι δεν γίνεται να καταφύγουμε στον Στρατό για να επιλυθεί αυτό».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε την ανάγκη εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης. Μια οικονομική έκβαση που θα είχε το σωστό αποτέλεσμα, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ παίρνουν κάποιες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, ο Μάικ Πομπέο είπε «το δουλεύουμε» και προσέθεσε:

«Οι διπλωμάτες μας εδώ, ασχολούνται με αυτό και οι διπλωμάτες μας στην Τουρκία προσπαθούν να βοηθήσουν τους λαούς της περιοχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως, η αλήθεια είναι ότι προσδοκούμε να συμμετάσχουν και οι ευρωπαϊκές χώρες, να πάρουν στα σοβαρά αυτή την απειλή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.