Ν. Μηταράκης: «Αν δοθούν αναδρομικά θα είναι από το 2020 δε θα δοθούν το 2019»

Ν. Μηταράκης: «Αν δοθούν αναδρομικά θα είναι από το 2020 δε θα δοθούν το 2019»

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει αναδρομικά με τρόπο που θα κινδυνεύσει το σύστημα το ασφαλιστικό», επανέλαβε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως είναι «δεδομένο και αυτονόητο ότι θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι, δημοσιεύτηκαν «πέντε αποφάσεις από το ΣτΕ, οι οποίες έχουν ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου», όμως εξήγησε αφενός ότι «κανείς δεν έχει απόλυτη εικόνα σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά», αφού δεν έχουν καθαρογραφεί οι αποφάσεις, αφετέρου ότι, το ποσό δεν έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2019».

«Αν δοθούν αναδρομικά, θα είναι από το 2020, δε θα δοθούν το 2019», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, έκανε σαφές ότι, «έχουμε μπει σε νέα εποχή, πιο αισιόδοξη, έχουμε ξεπεράσει την εποχή των μειώσεων».

Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις και το σενάριο συμμετοχής ιδιωτών στο επικουρικό ταμείο, σημείωσε πως «δεν έχουμε καταθέσει την πρόταση για τις επικουρικές, δεν μπορούμε να μιλάμε έτσι» και ξεκαθάρισε πως «ο κάθε συνταξιούχος δε θα εξαρτάται από τον κάθε υπουργό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σχετικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, είπε ότι, «στόχος μέσα στο 2019 να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον ασφαλιστικό νόμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.