ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν κάποιος σκέφτεται να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα θα έλεγα ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν κάποιος σκέφτεται να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα θα έλεγα ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε κάλεσμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα να στρέψει το ενδιαφέρον της στις νέες οικονομικές ευκαιρίες στη χώρα μας, μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον.

«Αν κάποιος σκέφτεται να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα, θα έλεγα ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή. Θέλουμε να καλέσουμε τους Ελληνοαμερικανούς να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης στην ομιλία του στο συνέδριο με τίτλο «Southeast Europe & East Med: New strategies, New perspectives». Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως στόχος δεν είναι να πειστεί κάποιος να επενδύσει για πατριωτικούς λόγους. «Μεταμορφώνουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα με έναν πολύ φιλικό προς τις επιχειρήσεις τρόπο και κάνουμε τις συνθήκες ώριμες ώστε ένας σοβαρός επενδυτής να έρθει και να βρει καλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις του», εξήγησε.

Γεωργιάδης: Κερδίσαμε τις εκλογές με τη σωστή ατζέντα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε στην ομιλία του ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τη δύσκολη δεκαετία και διαθέτει κυβέρνηση που έλαβε σαφή μεταρρυθμιστική εντολή, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

«Καταρχήν, έχουμε πλήρη πολιτική σταθερότητα… Έτσι, μετά από 10 ταραχώδη χρόνια, έχουμε τώρα μια σταθερή κυβέρνηση που έχει μια σαφή εντολή κυβέρνησης για τέσσερα χρόνια… Δεύτερον, κερδίσαμε τις εκλογές με τη σωστή ατζέντα. Δεν είπαμε στους ανθρώπους να μας ψηφίσουν για να τους προσλάβουμε στον δημόσιο τομέα και για να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Είπαμε ψηφίστε εμάς για να επιταχύνουμε τις ιδιωτικοποιήσεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα έχει καλωσορίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι αυτό το γεγονός αντανακλάται στη θετική αντίδραση των αγορών. Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, αναφέρθηκε στον ΔΕΣΦΑ, ενώ είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση στηρίζει το πρότζεκτ του Αγωγού «EastMed», καθώς, σημείωσε, αυτό «το σχέδιο αυτό θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει μια αγορά φυσικού αερίου λιγότερο εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με τα Σκόπια, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στη χώρα μας επιθυμεί καλές σχέσεις, καθώς η Ελλάδα θέλει να στηρίξει την ευημερία της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο μιας πολιτικής που στοχεύει στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.