Αγρια βασανιστήρια στις τουρκικές φυλακές με εντολή Ερντογάν: Του ξερίζωσαν τη γλώσσα και τον σκότωσαν!

Αγρια βασανιστήρια στις τουρκικές φυλακές με εντολή Ερντογάν: Του ξερίζωσαν τη γλώσσα και τον σκότωσαν!

Ένας Παλαιστίνιος βρέθηκε νεκρός μέσα σε τουρκική φυλακή μετά την αυτοκτονία του σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αλλά το σώμα του βρέθηκε παραμορφωμένο και η γλώσσα του ξεριζωμένη, δήλωσε σήμερα η οικογένειά του, που αμφισβητεί την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Το πτώμα του 55χρονου Ζάκι Μουμπάρακ έφθασε αυτή την εβδομάδα στην Αίγυπτο και οι συγγενείς του επιθυμούν να το μεταφέρουν στη Λωρίδα της Γάζας από την οποία κατάγεται.

Οι τουρκικές αρχές είχαν δηλώσει τον Μάρτιο ότι ο Μουμπάρακ αυτοκτόνησε στη φυλακή αφότου κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο αδελφός του Ζακαρία, που είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε το πτώμα μέσα σε νοσοκομείο του Καΐρου, δήλωσε ότι δεν θέλει τον επαναπατρισμό της σορού στη Γάζα προτού μια “ιατρική αναφορά πιστοποιήσει ότι ο αδελφός του πέθανε από επιπλοκές βασανιστηρίων και όχι από αυτοκτονία”.

“Η γλώσσα του ήταν ξεριζωμένη και υπάρχουν ίχνη από χτυπήματα στο κεφάλι, ένα βαθύ κόψιμο στο πόδι και σημάδια από ηλεκτροσόκ στο στήθος”, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης απέρριψε τις κατηγορίες αυτές, λέγοντας ότι είναι “αβάσιμες”. Αρνήθηκε επίσης να δώσει περισσότερες πληροφορίες δηλώνοντας ότι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μένουν απόρρητες.

Ο Ζάκι Μουμπάρακ ήταν απόστρατος των παλαιστινιακών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τον αδελφό του που διευκρίνισε ότι ο Ζάκι είχε εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας μετά την ανάληψη του ελέγχου του παλαιστινιακού θύλακα από το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς το 2007.

Ο Ζάκι Μουμπάρακ έζησε στη συνέχεια στη Βουλγαρία και μετά στην Τουρκία, σύμφωνα με τον αδελφό του.

Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο τον περασμένο μήνα, θεωρείτο ύποπτος για “πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία” και “για διεθνή κατασκοπεία” υπέρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και σε βάρος της Τουρκίας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι τουρκικές αρχές ερευνούσαν τυχόν σχέσεις μεταξύ των δύο υπόπτων και της δολοφονίας τον περασμένο Οκτώβριο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, επικριτή της σαουδαραβικής μοναρχίας, στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Anadolu.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οικογένεια του Ζάκι Μουμπάρακ απορρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.