Έξαλλος Γάλλος πυροσβέστης που δέχθηκε σφαίρα σε πορεία: «Μακρόν άντε γ****» (βίντεο)

Έξαλλος Γάλλος πυροσβέστης που δέχθηκε σφαίρα σε πορεία: «Μακρόν άντε γ****» (βίντεο)

Στη Γαλλία, λόγω κίτρινων γιλέκων, η χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Σε διαθεσιμότητα για 4 μήνες τέθηκε πυροσβέστης στη Γαλλία που εμφανίζεται σε βίντεο να βρίζει τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Νικολά Μπ. συμμετείχε στη διαμαρτυρία των πυροσβεστών στη Γαλλία στις 15 Οκτωβρίου στην περιφέρεια της Εσόν, όταν, όπως ισχυρίζεται δέχτηκε πλαστική σφαίρα από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Ο 28χρονος άνδρας εμφανίστηκε σε βίντεο, το οποίο και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο εξοργισμένος με την άσκηση βίας από πλευράς αστυνομικών.

«Με κοίταξε στα μάτια και με πυροβόλησε. Το παντελόνι διαλύθηκε. Να τι συνέβη. Εγώ είμαι πυροσβέστης, δεν βρέθηκα εκεί για να κάνω φασαρία, αλλά για να μαζέψω έναν συνάδελφο» ακούγεται να λέει ο πυροσβέστης στο βίντεο, που ξεπέρασε τα 2 εκατ. views σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

«Κοιτάξτε το αποτέλεσμα. Με πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες» συνέχισε εκνευρισμένος. «Κάνω αυτό το επάγγελμα 11 χρόνια. Μακρόν άντε και γ***» είπε σηκώνοντας τα χέρια του και κάνοντας απρεπή χειρονομία προς την κάμερα.

https://twitter.com/CerveauxNon/status/1184153200246571008?s=20

Σε διαθεσιμότητα ο πυροσβέστης στη Γαλλία

«Δεν εκπλήσσομαι, το περίμενα έπειτα από την συνάντησή μου με τον επικεφαλής της υπηρεσίας μου» δηλώνει σήμερα ο πυροσβέστης. Ο 28χρονος πυροσβέστης είχε καταθέσει, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ αγωγή με τη σειρά του για την σφαίρα που δέχτηκε κατά την διάρκεια των επεισοδίων που «έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή» του, όπως λέει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Γαλλίας, αλλά και τον υπουργό εσωτερικών της χώρας, ο πυροσβέστης ζητούσε μέσω των δικηγόρων του την παρέμβαση Μακρόν προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή ποινής σε βάρος του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.