Δείτε για ποιο λόγο κανείς δεν επιτρέπεται να μετακινήσει αυτήν την σκάλα (βίντεο)

Δείτε για ποιο λόγο κανείς δεν επιτρέπεται να μετακινήσει αυτήν την σκάλα (βίντεο)

Όταν κάποιος τοποθέτησε μια σκάλα στον ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ πριν από αιώνες, πιθανότατα δεν φανταζόταν ότι θα έμενε εκεί για πάντα.

Τίποτα ιερό δεν χαρακτηρίζει την «αμετακίνητη σκάλα», η οποία βρίσκεται πάνω από την είσοδο της εκκλησίας και δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση της τα τελευταία 300 χρόνια καθώς είναι αποτέλεσμα της διαμάχης μεταξύ της Ελληνορθόδοξης και της αρμενικής εκκλησίας.

Η ιστορία θέλει στις αρχές του 19ου αιώνα έναν εργάτη να τοποθετεί την σκάλα σε μια πλευρά του ναού προκειμένου να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του ναού.

Η διαμάχη για την απομάκρυνση της σκάλας ξεκίνησε όταν -μετά το πέρας των εργασιών- κανείς δεν γνώριζε ποια από τις δύο εκκλησίες είχε δώσει εντολή να ξεκινήσουν οι εργασίες, με τον εργάτη να παραμένει άφαντος και με την σκάλα να στέκεται ακόμα και σήμερα στη θέση της λόγω της γραφειοκρατίας των δύο διοικήσεων.

Το μπλέξιμο γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο αν αναλογιστεί κανείς ότι το καθεστώς του Ιερού Ναού διοικείται επίσης από την Ρωμαιοκαθολική, την Κοπτική Ορθόδοξη αλλά και την Συριακή Ορθόδοξη εκκλησία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 1997 η σκάλα μετακινήθηκε από τη θέση της και έλειπε για αρκετές εβδομάδες για να επιστρέψει και πάλι στο γνωστό σημείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.